Mursi'nin cuntanın sorgusunda olduğu iddia edildi

Mursi'nin cuntanın sorgusunda olduğu iddia edildi

DÜNYA Haberleri

Mısır'da cuntacıların seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'yi ve İhvan üyelerini sorgulamaya başladığı belirtildi.

Mısır'da cuntacıların seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'yi ve İhvan üyelerini sorgulamaya başladığı belirtildi. Mısır'ın yarı resmi gazetesi El-Ahram'da yayınlanan habere göre, sorgu, devrik diktatör Husnü Mübarek'e karşı yapılan 2011 ayaklanması sırasında Mursi ve İhvan üyelerinin hapishaneden kaçışı ile ilgili. Bu sorgu aynı zamanda, Mısır Başsavcılığı'nın, askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi yabancılara casusluk yapmak ve göstericileri öldürmekle suçlayan şikayet dilekçeleri aldığını duyurmasının ardından gerçekleşiyor. Mursi, 3 Temmuz'daki askeri darbe sonrasında hiç kamuoyunda görülmedi. Cuntanın atadığı yetkililer ise, "güvenli" bir yerde tutulduğunu ileri sürüyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...