Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elmander, sözleşmesini açıkladı

/ Kaynak: DHA
Elmander, sözleşmesini açıkladı

SPOR Haberleri  / DHA

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Johan Elmander, Galatasaray ile bir yıllık daha sözleşmesinin bulunduğunu ve Galatasaray'ın futbolcusu olduğunu söyledi.

Galatasaray'ın İngiltere kampındaki ilk hazırlık maçı olan Shrewsbury mücadelesinde ilk 45 dakika oynayan ve bekleneni veremeyen Johan Elmander ile sarı kırmızılı takımın son iki şampiyonluğunda büyük katkısı olan Selçuk İnan bugün sabah antrenmanında basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Galatasaray'ın harika bir kamp dönemi geçirdiğini söyleyen Elmander, geçen sezonun kendisi için neden kötü geçtiğini ise şöyle açıkladı: "Geçen yılın öncesinde yaşadığım sakatlık ve ardından hazırlık kampına katılamamam, sonrasında sakatlığımın tekrarlaması beni hep geriye itti. Bu yüzden de sezonu istediğim tempoda sürdüremedim." Elmander, "Başka kulübe transferin sözkonusu olabilir mi" şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi: "Galatasaray'da iki harika sezon yaşadım. 2 şampiyonluğu kariyerime ekledim. Bir yıl daha mukavelem var. Mukalevemin sonuna kadar Galatasaray'dayım." Forvet mevkisindeki alternatif fazlalığıyla ilgili Elmander, "İlk geldiğim sezonda da Galatasaray'da iyi forvetler vardı. Şimdi daha iyi oyuncular var. Rekabet nbsp;her zaman vardır, ama bu sezon daha zor forma savaşı var. Galatasaray gibi hedefi yüksek olan takımlarda bu böyledir" dedi.


SELÇUK: "YERLİ OYUNCULAR OLARAK HER REKABETE HAZIRIZ"
Selçuk İnan ise ligde hedeflerinin her zaman olduğu gibi şampiyonluk olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi. "2 yıl üst üste şampiyon olduk. Bu sezonu da şampiyon bitirip, 4. yıldızı takmak için motive oluyoruz. nbsp;Şampiyonluk yarışı bu sezon daha zorlu geçecek. Her sene aynı şeyi söylüyoruz. Geçen yıl da bir önceki yıldan zordu. Bu sezon rakiplerimiz daha iddialı olacak. Yeni transferler yaptılar, yeni teknik direktörler geldi. Bütün Anadolu kulüpleri artık daha güçlü. Biz de bunun farkındayız ve daha çok çalışmak zorundayız. Arkadaşlarımızla bunu konuşuyoruz ve dördüncü yıldız için daha çok motive oluyoruz."
Selçuk, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa'da olmamaları halinde ligde rahat olacakları düşüncesine katılmadığını bellirtti ve bu konuda şunları söyledi:


"Bizim hem lig, hem Avrupa'da olmamız dezavantaj değil. Bazen şampiyonlar ligi'nde bir maç kazanıyorsunuz o moralle ligde seri galibiyetler alıyorsunuz. Biraz yorgunluk oluyor ama bizim için avantaj da olabilir."


Bu sezon yabancı kısıtlaması ile yerli oyunculara daha çok iş düşeceğinin hatırlatılması üzerine Selçuk İnan, "Yeni karar bizim işimizi zorlaştıracak. Bazı yabancı arkadaşlarımızın tribünde olmaları kötü. Ancak biz yerli oyuncular olarak rekabete hazırız. İstediği kadar yabancı olsun siz iyi iseniz formayı giyersiniz. Biz yerli oyuncular kendimize güveniyoruz, iyi yabancı ise buyursun gelsin, iyi olan formayı giysin. Yabancı oyuncuların fazlalılığı bizi rahatsız etmiyor. Yasak yerine bazı kriterler olabilirdi" diye konuştu.


"Lig mi, Şampiyonlar Ligi kupası mı" şeklindeki soruya ise Selçuk, "Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak derseniz, Şampiyonlar Ligi derim. Ancak bir sene sonra Şampiyonlar Ligi'nde olmak istiyorsanız, Türkiye'de şampiyon olmak gerek. Öncelikle Türkiye'de şampiyon olup, Avrupa'da ise gidebileceğimiz yere kadar gitmek hedefindeyiz" yanıtını verdi.


AS FUTBOLCULARA AĞIR TEMPO
Galatasaray'ın bu sabah yaptığı antrenmanda Shrewsbury maçında oynayan oyuncular hafif tempolu bir çalışma ile antrenmanı tamamlarken, karşılaşmada oynamayan ya da kısa süre sahada kalan isimler kampın en ağır tempolu antrenmanını gerçekleştirdi. Drogba, Elmander, Burak, Selçuk, Sneijder. Chedjou, Dany ve Kazım'dan oluşan bu grup, tek pas çalışmasının ardından küçük sahada 3'e 3 yüksek tempolu maç yaptı. Ardından yüksek tempoda koşu çalışması yapan gruba teknik direktör Fatih Terim kenardan sürekli, "Bravo" diyerek destek verdi. Son derece ağır ve yorucu çalışmanın ardından oyuncular birbirlerini tebrik ettiler. Teknik direktör Fatih Terim de saha içine girerek tek tek oyuncularını kutladı. Ağır koşu çalışmasının ardından Burak Yılmaz'ın tek başına koşmaya devam etmesi ise hayrınlıkla karşılandı. nbsp;


HAMİT VE RIERA AYRI ÇALIŞTI
Galatasaray kampında tek aksayan durum ise Hamit ve Riera'nın sakatlıkları. İlk hazırlık maçında oynamayan bu ikili, sabah antrenmanında da takımdan ayrı Scott Piri'nin verdiği program doğrultusunda koşu çalışması yaptı.


TERİM TRANSFERLERDEN HABER BEKLİYOR
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim bir yandan yardımcıları Hasan Şaş ve Ümit Davala ile birlikte yoğun kamp proğramını düzenlerken bir yandan da Umut Bulut ve Felipe Melo'nun transferlerinin sonuçlanması için sürekli telefonla görüşmelerini sürdürüyor.
SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...