Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dikkat! 7 bin 500 lirayı almak için son 10 gün

Düzenleyen:
Dikkat! 7 bin 500 lirayı almak için son 10 gün

Ekonomi Haberleri

30 yıldan fazla hizmeti olan emekli memurlara ödenecek ikramiye farkları için son başvuru 27 Ocak'ta bitiyor. Emeklilerin hak kaybına uğramaması için SGK'ya başvurması gerekiyor.

İkramiye farkının ne kadar olacağı memurun ne zaman emekli olduğuna, derece ve kademesine, makam veya görev tazminatı olup olmadığına bağlı olarak ve emekli ikramiyesi ödenmesine ilişkin hükümler dikkate alınarak kendilerine veya hak sahiplerine ikramiyeler ödenecek. Emeklilerin yıllık ikramiye bedelleri her tam yıl için 50 liradan az olamıyor. Toplam ikramiye tutarı hiçbir şekilde 100 liranın altında olmayacak.

İKRAMİYE FARKI 3 AY İÇİNDE ÖDENECEK

İkramiye farkının 7.500 liraya kadar olan kısmı müracaat tarihinden itibaren 3 ay içerisinde ödenecek. Güneş'ten Arif Temir'in yazısına göre, varsa kalan kısmı ise ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle birlikte takip eden yılın aynı ayı içerisinde ödenecek. Yıllık en fazla ikramiye miktarı yaklaşık 3.400 lira civarında olacak.

SON BAŞVURU 27 OCAK

6770 sayılı Kanuna göre, hak sahiplerinin kanunun yürürlüğe girdiği 27 Ocak 2017 tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvuru yapmaları gerekiyor. Bugüne kadar başvuru yapmamış olanlar 27 Ocak 2018 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeleri gerekiyor. Bu tarihten sonra müracaat edenler ikramiye farkı haklarını kaybetmiş olacaklar.

DUL VE YETİMLER DE BAŞVURABİLECEK

30 yıldan fazla hizmeti olan memur emeklisi vefat etmişse, hak sahibi olan dul ve yetim maaşı alanlar da başvuru yaparak ikramiye farklarını alabilecekler. Daha önce ikramiye farkı için başvuru yapmış olanların tekrar başvuru yapmalarına gerek yok.

MİRASÇI DA ALABİLİR

Diğer yandan, 30 yılın üzerinde çalışması olmasına rağmen 30 yıl üzerinden emekli ikramiyesi almış kişiler eğer hayatlarını kaybetmişlerse geride kalan mirasçıları da başvuru yaparak ikramiye farklarını alabilecekler.

İkramiye farklarının ödenmesi için SGK’ya başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru yapılmadan SGK bu durumdaki kişileri tespit ederek otomatik olarak ödeme yapmıyor. Dolayısıyla, bu durumda olan kişiler veya bu kişilerin yakınları mutlaka SGK’ya başvuru yapmalılar. Yalnızca daha önce ikramiye farkı için dava açmış ve davası sonuçlanmamış kişilerin SGK’ya başvuru yapmasına gerek yok. Bunun dışındaki kişilerin başvuru yapması şart.

Memur emeklilerinden ikramiye farkı alacağı olanlar, başvurularını Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kamu Görevlileri Daire Başkanlığı’na yapacak. Posta yoluyla başvuru yapacak kişilerin evraklarını takip edebilmek için iadeli taahhütlü posta yöntemini kullanması yerinde olacaktır. Bu sayede, başvuru sahipleri ödeme takvimini ve dilekçelerinin hangi aşamada olduğunu takip edebilirler.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...