Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP'li vekilden Sümeyye Erdoğan'a 'tweet' özrü

CHP'li vekilden Sümeyye Erdoğan'a 'tweet' özrü

GÜNDEM Haberleri

Twitter hesabı üzerinden Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye ile ilgili küfürlü bir benzetme yapan CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, olay tweet'le ilgili açıklama yaptı.

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, kendi partisinden de tepki alan olay tweet'le ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Twitter hesabı üzerinden palalı saldırganların serbest bırakılmasını eleştirirken Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye ile ilgili küfürlü bir benzetme yapan CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, kendi partisinden de tepki alan olay tweet'le ilgili yazılı bir açıklama yaptı. "Amacım güç sarhoşluğuna kapıldıkları için çoktandır unuttuğu empatiyi onlara anımsatmaktı. Amacım birilerine hakaret değildi. Kendisine ya da yakınlarına hakaret edildiğini ve saygısızlık yapıldığını düşünenler varsa özür dilerim" diyen Sapan, Başbakan Erdoğan'ın palalı saldırgan ile benzeri türevlerini, etki-tepki meselesi olarak değerlendirmesinin vahim bir durum olduğunu belirtmek için söz konusu tweeti yazdığını belirtti.
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan açıklamasına şöyle devam etti:
'O TWEET, İKTİDARIN EMPATİ YAPMASI İÇİNDİ'
"Sosyal medyada tartışılan tweet, Gezi Parkı sürecinde yaşanan acılara dikkat çekip, iktidarın empati yapmasını sağlamaya yöneliktir. Hakaret amacı taşımamaktadır. Taksim'de yurttaşlara saldıran, bir genç kıza önce palası ile vuran, sonra da tekmeleyen saldırganın eyleminin başta Başbakan R. Tayyip Erdoğan olmak üzere bir kısım AKP 'liler tarafından olağan bir olay gibi gösterilmeye çalışılmasına tepkimi dile getirdim.
nbsp;AKP'nin toplumu bölen ve karşı karşıya getiren bu tavrı yüzünden yeni saldırıların meydana gelmesi, can kayıpların olması riski vardı. Gezi Parkı sürecinde polisin kurşun niyetine kullandığı gaz kapsülleri nedeni ile 12 gencimiz gözünü kaybetti. Birisi resmi polisin silahından çıkan mermi ile olmak üzere 5 gencimiz yaşamını yitirdi. Bir emniyet görevlimiz karanlıkta köprüden düşerek şehit oldu. Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren çok sayıda yurttaşımız bulunuyor.
nbsp;Amacım, demokratik bir ülkede infial yaşatması gereken bu olaylar karşısında AKP'nin ve özellikle R. Tayyip Erdoğan'ın vurdum duymaz, hatta teşvik edici tavrına tepki göstermekti. Bir anlamda R. Tayyip Erdoğan ve iktidar partisi yöneticilerinin insanlık dışı bu saldırı karşısında empati yapmalarını istedim.
'AMACIM BİRİLERİNE HAKARET DEĞİLDİ'
Aynı saldırının iktidar partisi yakınlarının başına gelebileceğini düşündürtmek istedim. Hedefim bu vahim olaya dikkat çekmekti. Yaşattıkları kaosun, göz yumdukları insanlık dışı saldırıların anlaşılmasını sağlamaktı. Amacım birilerine hakaret değildi. AKP'nin ve R. Tayyip Erdoğan'ın güç sarhoşluğuna kapıldıkları için çoktandır unuttuğu empatiyi onlara anımsatmaktı. Bu sözlerimden kendisine ya da yakınlarına hakaret edildiğini ve saygısızlık yapıldığını düşünenler varsa özür dilerim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...