Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Sözcüsü Nauert: Türkiye önemli bir NATO müttefikidir

ABD Sözcüsü Nauert: Türkiye önemli bir NATO müttefikidir

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "SDG (PYD/PKK) ile yaptığımız herhangi bir faaliyet Suriye'nin iç işiyle alakalıdır. "Türkiye'nin Afrin'deki PYD mevzilerini vurduğuna dair bir bilgiye sahip olmadığını belirtti. Nauert ayrıca Kanada'da gerçekleşecek Çavuşoğlu-Tillerson görüşmesine de dikkat çekti. Pentagon'dan yapılan açıklamada da Afrin'deki PYD unsurlarının desteklenmediği ve DEAŞ ile mücadele operasyonlarının parçası olarak görülmediği açıklanmıştı.

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert günlük basın toplantısında, Suriye'ye ilişkin açıklamalar yaptı.

Türkiye’nin Afrin’deki YPG mevzilerini vurduğuna dair haberleri doğrulayacak bir bilgiye sahip olmadığını söyleyen Nauert, "Türkiye önemli ve değerli bir NATO müttefikidir." ifadesini kullandı. ABD'nin Suriye'de bulunma amacının terör örgütü DEAŞ'ı ortadan kaldırmak olduğunu savunan Nauert, "SDG (PYD/PKK) ile yaptığımız herhangi bir faaliyet Suriye'nin iç işiyle alakalıdır." diye konuştu.

Sözcü ayrıca Kore Yarımadası'nın Güvenlik ve İstikrarı İçin Vancouver Dışişleri Bakanları Zirvesi'ne katılmak üzere Kanada'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un, bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüşeceğini dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...