AK Parti'nin sır gibi sakladığı 'çözüm paketi'nin detayları

AK Parti'nin sır gibi sakladığı 'çözüm paketi'nin detayları

GÜNDEM Haberleri

AK Parti, kritik düzenlemelerin yer alıp almayacağı merakla beklenen çözüm sürecine yönelik reform paketinin detayları konusunda BDP'ye de sır vermedi.

AK Parti çözüm süreciyle ilgili reform paketinin detaylarısır gibi saklıyor. AK Parti , seçim barajının düşürülmesi gibi kritik düzenlemelerin yer alıp almayacağı merakla beklenen çözüm süreci ne yönelik reform paketinin detayları konusunda BDP'ye de ser verdi sır vermedi. BDP kurmayları, tüm ısrarlarına rağmen iktidar kanadından paketin içeriğine ilişkin bilgi alamadı. AK Parti kanadı, görüştükleri BDP kurmaylarına "Çok iyi şeyler olacak" mesajını vermekle yetindi. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Meclis'te gazetecilerle sohbetinde şöyle konuştu, 'Paket ile ilgili yapılacak bir açıklama çok olumlu etki yapar. Örneğin pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından sonra bir irade beyanı ortaya konulabilir. Biz bunu kendilerine sürekli söylüyoruz. Önümüzdeki hafta İmralı 'ya gidilebilir. Oraya gidilmeden önce 'Bir açıklama çok iyi olur' diyoruz. Yapılacak bir açıklama, en azından bize bilgi verilmesi herkesi rahatlatır.'
BDP'li Buldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzlaşılan maddelerin yer alacağı 'kısmi anayasa değişikliği paketi' önerisini desteklerini de ifade etti. Buldan, "Uzlaşılan madde sayısının 67-70'e çıkartılmasını, mümkün olduğunca arttırılmasını biz de isteriz. İlla tutuklu milletvekilleri için dokunulmazlık maddesi de olsun gibi bir koşulumuz olmaz" diye konuştu. (vatan)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...