Emniyet talimat bekliyormuş!

Emniyet  talimat  bekliyormuş!

GÜNDEM Haberleri

“Bacaklarını kırın, suçu bana atın” emrinden sonra geçen yılın ilk iki haftasına göre operasyon sayısı yüzde 66 arttı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı Genel Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı’nda uyuşturucu satıcılarına yönelik polislere, “bacaklarını kırın, suçu bana atın” emrini vermişti. Bakan Soylu’nun bu talimatı sonrası güvenlik güçlerinin zehir tacirlerine yönelik çalışmaları hız kazandı. Yılbaşından 15 Ocak’a kadar olan dönemde 6 bin 18 operasyon düzenlendi; 8 bin 99 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Geçen yılın aynı döneminde operasyon sayısı 3 bin 626, yakalanan şüpheli sayısı ise 5 bin 212 olarak kayıtlara geçti.
İki dönem mukayese edildiğinde operasyon sayısında yüzde 66, gözaltı sayısında ise yüzde 55 artış oldu. Yılın ilk iki haftasında 5 ton 143 kg esrar, 1 ton 265 kg eroin, 19 kg kokain, 64 gram afyon, 13 kg sentetik kannabinoid (bonzai), 13 kg metamfetamin, 47 bin 656 uyuşturucu hap ile bin 402 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...