YPG panikte! 130 genci zorla silah altına aldılar

Düzenleyen:
YPG panikte! 130 genci zorla silah altına aldılar

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin Afrin'de son 2 günde yaklaşık 130 genci zorla silah altına alarak doğrudan cephe hatlarına gönderdiği aktarıldı. Öte yandan Reuters haber ajansının aktardığına göre, örgüt tarafından bugün yapılan açıklamada, uluslararası topluma Türkiye'nin Afrin'e top atışlarını durdurması için 'çağrıda' bulundu.

AA'nın haberine göre, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG, Türkiye'nin operasyon hazırlıklarına karşı Afrin'de sivillere yönelik baskılarını artırdı.

GENÇLERİ ALIKOYDU

Örgüt son 2 günde 19-30 yaşlarındaki 80 civarı genci Afrin ilçe merkezinde, 50 kadar genci de Raco beldesinde alıkoydu. Yaklaşık 130 genç, örgütün önceki uygulamasının aksine bu kez hiçbir silahlı eğitim almadan doğrudan cephe hatlarına götürüldü.  Afrin'de çok sayıda aile, genç çocuklarını evlerde örgütten saklamaya çalışıyor.

YPG, Afrin'de geçen yıllarda da binlerce genci zorla silah altına almıştı. Aralarında kız çocuklarının olduğu gençlerin aileleri ve Afrin halkı, örgütü birçok kez protesto etmişti. Öte yandan, terör örgütü YPG bugün ilçede Türkiye karşıtı protesto düzenlemek için esnaftan kepenk kapatmasını istedi. Örgüt, karara uymayan esnafın cezalandırılacağını duyurdu.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRIDA BULUNDULAR

Terör örgütü, uluslararası topluma duruma müdahale etmesi çağrısında bulundu. Örgüt tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Afrin yalnız bırakılmayacaktır" denildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...