Mısır'ın darbeci generali Sisi demokrasi dersi verdi

- Güncelleme:
Mısır'ın darbeci generali Sisi demokrasi dersi verdi

GÜNDEM Haberleri

Sisi, "Meşruiyet halkın elindedir; dilediğine verir, dilediğinden alır" dedi.

Sisi, "Meşruiyet halkın elindedir; dilediğine verir, dilediğinden alır" dedi. Mısır Silahlı Kuvvetler resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Abdulfettah es-Sisi , "Ülkede tüm gruplar şiddet ve çatışmadan uzak durulmasını istediğine göre nbsp; istisnasız tüm taraflar siyaset arenasında yer alabilir" çağrısında bulundu. Sisi, şunları kaydetti, 'Ordu yönetimi daima sandıktan çıkan meşruiyete saygı duydu ancak bu meşruiyetin temeli sarsılmaya başlamıştı. Meşruiyet halkın elindedir. Şüphesiz halk iradesi dilediği zaman verdiği meşruiyeti dilediğinde de geri çekme hakkına sahiptir. Mısır halkı, 25 Ocak Devrimi'nin ulaştığı noktanın talepleriyle bağdaşmadığını, devrimin hedefinden saptırıldığını, ümitlerinin yıkıldığını, gelecek vizyonunun karartıldığını gördü.'
Silahlı Kuvvetler, yönetimin siyasete müdahil olmak zorunda kaldığını ifade eden Sisi, "Ordu, artık krizin çözümü ve referandum yapılarak halk iradesinin tecelli etmesi sürecini cumhurbaşkanlığına bıraktı. Ayrıca ordu, Hişam Kandil'in de aralarında bulunduğu temsilciler aracılığıyla eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye seçmenlerin bu referanduma katılması çağrısını içeren bir mesaj gönderdi. Fakat kabul edilmedi" ifadelerini kullandı.
Sisi, gelecek yol haritasında izlenecek adımlar ve yönetimin belirlenmesi sürecinde kararın ve son sözün halka ait olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...