Ünlü modacıya şok dava

Ünlü modacıya şok dava

MAGAZİN Haberleri

Ünlü modacı Faruk Saraç'a, İstanbul Cankurtaran'daki arazisinin bir bölümünü haksız olarak işgal ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Cankurtaran'daki eski Zührevi Hastalıkları Hastanesi'nin bulunduğu araziyi kiralayarak yüksek okul ve müze olarak hizmete sokacak olan ünlü modacı Faruk Saraç'a, arazisinin bir bölümünü haksız olarak işgal ettiği iddiasıyla dava açtı. nbsp; Sahibi olduğu arazinin bir bölümüne beton atılarak Faruk Saraç'ın 'Tasarım Meslek Yüksekokulu'nun jeneratör ve klima cihazlarının konulduğunu öne süren Kıyı Emniyeti, ihtarnameye rağmen haksız işgalin sona erdirilmeyince bu davayı açmak zorunda kaldıklarını belirtti. Faruk Saraç ise talep edilmesi halinde bu yer için kira bedeli ödemeye hazır olduklarını ifade etti.
'Cancan' cazibe merkezi oluyor
Türkiye'nin ilk 'Tasarım Meslek Yüksekokulu'nu Bursa'da açan ünlü modacı Faruk Saraç, İstanbul'da da aynı konseptte ikinci bir okul ve müze için kolları sıvadı. Saraç, bir süre önce Cankurtaran'da eski Deri ve Tenasül Hastalıkları Hastanesi'nin olduğu araziyi, ihaleyle 30 yıllığına kiraladı. Halk arasında 'Cancan' olarak bilinen hastaneyi bir moda ve cazibe merkezine dönüştürmek için çalışmalara başlayan Faruk Saraç, iddiaya göre Kıyı Emniyeti'ne ait arazinin bir kısmını işgal etti.
nbsp;İhtarnameye cevap veren Faruk Saraç'ın avukatı Neslihan Özkarayel, jeneratör ve klima cihazlarının, Kıyı Emniyeti'nin kullanım alanını hiçbir şekilde kısıtlamadığını iddia etti.
Müvekkili Faruk Saraç'ın bu cihazları izinli olarak koyduğunu anlatan avukat Özkarayel, "Müvekkilim Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı'ndan aldığı şifahi izinle bu cihazları buraya izinli olarak koymuştur. Tarafınızdan talep edilmesi halinde kullanılan arazi için müvekkilim kira bedeli ödemeye hazırdır. İzne bağlı olduğu için arazide işgal ve tecavüz yoktur" dedi. nbsp; Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün avukatı Ahmet Kahan da arazilerini haksız olarak işgal eden Faruk Saraç'a müdahalenin men'i davası açtı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...