Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

E-Ticaret'te ilginç veriler

Düzenleyen:
E-Ticaret'te ilginç veriler

Ekonomi Haberleri

Kadınlar online alışverişte iade hakkını çok sık kullandı. Kadınlar en çok leopar desen aldı, kendine yakıştıramayıp iade etti...

Dünyada ve Türkiye’de hızla büyüyen e-ticaret, alışveriş alışkanlıklarını da değiştirdi. e-Ticaret uygulamalarının sağladığı kolaylıklar, hem alışverişi hem de tüketici bilincini artırınca ortaya ilginç sonuçlar çıkmaya başladı. Morhipo.com, bu sonuçları derledi. Aylık ortalama 500 bine yakın Morhipo siparişi incelendi ve iadelerin analizi yapıldı. Buna göre 2017 yılında müşteriler, yılın moda deseni olan leoparı aldı ama “Üzerimde güzel durmadı” diyerek iade etti. İadede, leopar desenli ürünleri jean ürünler ve abiye/tasarım ürünleri takip etti.

FAZLA ALIP OLMAYANI İADE

Tespitlere göre kadınlar daha çok ürün iade ediyor. İadelerin yüzde 64’ü kadınlar tarafından yapılıyor. Çağrı merkezi yetkilileri müşterilerine iade sebeplerini sorduğunda kadınlar “Kıyafetin rengi ya da deseni bana yakışmadı” cevabını veriyor. İadelerin yüzde 36’sını yapan erkeklerin çoğunluğu ise bedenini tam bilmediği için farklı bedenler alıp olmayanı iade etmeyi tercih ediyor. Kararsızlar ise iade kolaylığı sebebiyle aynı ürünün birden fazla rengini sipariş edip beğenmediğini iade ediyor. Nüfus sebebiyle hem satın alma hem iade sayılarında İstanbul, Ankara ve İzmir başı çekse de, ‘iade sever’ iller başka. Uşak, siparişlerinin yüzde 35’ini iade ederken, Muş ve Edirneliler de online alışveriş yoluyla aldığı ürünün yüzde 27’sini iade ediyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...