Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arınç'tan CHP'li vekile Sümeyye Erdoğan çıkışı, 'Adam değil'

Arınç'tan CHP'li vekile Sümeyye Erdoğan çıkışı, 'Adam değil'

GÜNDEM Haberleri

Bülent Arınç, attığı tweetle Ankara'da tüm siyasilerden ortak tepki gören Sapan için, 'Adama bakıyorum adam değil, CHP gereğini yapsın' dedi.

Bülent Arınç, attığı tweetle Ankara'da tüm siyasilerden ortak tepki gören Sapan için, "CHP gereğini yapsın" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'la ilgili hakaret tweeti atan CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'a tepkiler dinmiyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Sapan'ı şiddetle kınarken, gereğini yapması için işi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na havale etti. Arınç, mesajında "CHP'li bir vekilin şahsıma, değerli evladıma ve sayın Başbakanımızın kıymetli kızına söylediği sözlerden dolayı şiddetle kınıyorum. Buna bir cevap vermek gerekir mi bilemiyorum. Çünkü; adama bakıyorum adam değil, söze bakıyorum söz değil. O yüzden işi, gereğini yapması için iki değerli kız evladı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na havale ediyorum" diye yazdı.
CHP'DEN ÖZÜR AÇIKLAMASI
nbsp;Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Sapan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik sözlerini kınadığını belirtti. Şahin, "Siyasi tartışmaya aile fertlerini hakaret dolu kelimelerle dahil eden bu zihniyeti ben de en şiddetli şekilde kınıyorum. Bu terbiyesizliğe karşı kamuoyu gerekli tepkiyi verdi, daha da verecektir" dedi. CHP grubu tarafından yapılan özür açıklamasını ise olması gereken ve yerinde bir davranış olarak değerlendiren Şahin, basına da yansıdığı gibi Başbakan'ın kızına ahlak dışı sözleri eden milletvekilinin eşine de şiddet uyguladığına dikkat çekti. Şiddetin hiçbir şekilde hoş görülmeyeceğini vurgulayan Şahin, "Örnek olması gereken bir milletvekilinin eşine şiddet uygulamasına karşı net tavır alınmalı. CHP'nin, bir milletvekilinin eşine uyguladığı şiddeti de değerlendirip, gereğini yapması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca, bakanlığımın kadına yönelik şiddeti önleme çalışmalarında bazı CHP milletvekillerinin haksız ve yanlış eleştirileri oluyor. Bu CHP milletvekillerinin de kadına yönelik şiddeti önlemede siyasi menfaatlerinin ötesinde tavır almaları gerektiğini düşünüyorum. Meramını edebinle ifade etmek onu güçlü kılar. Edep, her türlü davanın üzerindedir ve insan, ancak dili kadar edeplidir" dedi.
MYK'DA GÖRÜŞÜLEBİLİR
CHP'li Sapan için gözler CHP yönetimine çevrildi. Önceki gün olayın tartışmaya yol açması üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu'nda özür dilerken, bazı CHP'li kadın vekiller de tepki göstermişti. Disiplin işlemi konusunun bu haftaki MYK'da ele alınabileceği belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...