Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Troya hazineleri Rusya'dan istenecek

Troya hazineleri  Rusya'dan istenecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

TBMM’de yurt dışına kaçırılan eserlerin araştırılması için kurulan Komisyon, bu defa bir kısmı Çanakkale’den Almanya’ya kaçırılan ve II. Dünya Savaşı’nda Rus askerlerinin savaş tazminatı olarak el koyduğu Troya hazinelerinin peşine düşüyor.

 Troya tipi kaplar gibi eserlerin bulunduğu hazinenin 1873 yılında kaçırıldığını hatırlatan komisyon üyesi Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, hazinelerin 1990 yılında Moskova Pushkin ve St. Petersburg Hermitage Müzelerinde bulunduğunu söyledi. 1991’de de teşebbüste bulunularak Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığına bir nota verildiğini kaydeden Kuyucuoğlu, ancak bir neticeye ulaşılamadığını dile getirdi. Komisyon olarak bu eserleri Rusya’dan talep edeceklerini ifade eden Kuyucuoğlu şöyle konuştu: Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız sık sık yurt dışına gidip temaslarda bulunuyorlar. İsteğimiz, masaya oturduklarında bir dosyayla gitsinler. Bunun bir envanterini çıkaralım. Sonra da bu ülkeyle masaya oturduğumuzda ‘Bunları da istiyoruz’ diye talepte bulunalım. Damla Peker ankara

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...