Uyuşturucudan 2 bin 148 kişi hayatını kaybetmiş

Düzenleyen:
Uyuşturucudan 2 bin 148 kişi hayatını kaybetmiş

YAŞAM Haberleri

TBMM Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu Başkanı Ak Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, uyuşturucu bağımlılığının yanı sıra internet ve teknoloji bağımlılığıyla ilgili de çalışma yürüteceklerini söyledi.

Uyuşturucuyla mücadelede mevzuat düzenlemeleri yapıldığını kaydeden Tezcan, “Gerekirse daha ağır yaptırımlar uygulamamız, kanunlar çıkarmamız gerekecek. 2007’den 2016’ya kadar  2 bin 148 vatandaşımız uyuşturucudan hayatını kaybetmiş. Eğitim arttıkça uyuşturucu kullanımının arttığını görüyoruz. İstanbul, Adana, Antalya ve Mersin uyuşturucunun en çok kullanıldığı illerimiz.  Suçların cezalandırılması noktasında hapisle ilgili süreler artırıldı. Mevzuat düzenlemeleri çerçevesinde uyuşturucu kullananlar hakkında defalarca denetimli serbestlik kararının verilmesinin önüne geçildi” dedi. 

Bağımlılık ve yeni çıkan uyuşturucu maddelerle ilgili araştırma yapacaklarını söyleyen Tezcan şöyle devam etti:

En çok kullanılan eroin
“2015’te en çok kullanılmış 20 uyuşturucu arasında eroin, kokain, esrar, amfetamin var. 2014-2015 yıllarında uyuşturucudan ölenler raporlanmış. Buna göre, dikkat ederseniz, 30 ile 50’li yaşlar arasında veya 30 ile 40’lı yaşlar arasında ölüm oranlarının çok yüksek olduğunu görüyoruz. Ortalama 38 yaşında bu hastalar ölüyor.” 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...