Kirli dereye gül suyu dökerek eylem yaptılar

/ Kaynak: İHA
Kirli dereye gül suyu dökerek eylem yaptılar

YAŞAM Haberleri  / İHA

Zonguldak'ta 13 yıldır temizlenmediği iddia edilen Mollabey Karabulak deresine vatandaşlar gül suyu dökerek olayı protesto etti.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde çevreciler 13 yıldan bu yana temizlenmediğini öne sürdükleri dereye gül suyu dökerek eylem yaptı. Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, 13 yıldan bu yana temizlenmeyen Karabulak deresinin içler acısı bir durumda ve çevreye kötü koku yaydığını söyledi. Derenin bir an önce ıslah edilerek temizlenmesini istediklerini belirten Türkyılmaz, "Mollabey Köyünün içinden geçen aynı zamanda içme suyu olarak kullanılan Alaplı deresine karışan Mollabey Karabulak deresi, geçen sene ya da daha önceki sene temizlenmesi için sözde olarak dereye çamaşır suyu dökerek eylem yapmıştık. Ben buranın 500 metre taş duvar ve ıslahının bir an evvel yapılmasını istiyoruz. Tabanın beton olmasını istiyoruz. Ben bu konuda yetkililerden açıklama bekliyorum. Tekrar söylüyorum ben buradaki pislikten bir çevreci olarak insan olarak utanıyorum. Bize yardımcı olsunlar, bir an evvel biz bu deredeki pisliğin temizlenmesini istiyoruz. Daha önce çamaşır suyu ile eylem yaptık. Sesimizi duyan olmadı. Şimdi mübarek ramazan ayında bu dereye gül suyu döktük. İnşallah bu sefer sesimizi duyarlar" dedi. Öte yandan oldukça kirliliği olan derede yılanların gezmesi dikkat çekti.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...