BDP önce kınadı sonra kovdu

/ Kaynak: DHA
BDP önce kınadı sonra kovdu

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Siirt'te 2 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı BDP'den ihraç edildi.

Siirt'te biri 13 diğeri 17 yaşında olan 2 kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere bırakılan BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç., BDP'den ihraç edildi. nbsp;BDP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik şu açıklamayı yaptı: "Olayı şiddetle kınıyor, kabul edilmez buluyoruz. Mağdur olanın yanında olacağımızı, bu haksız ve hukuksuz sürecin de adil bir sürece evrilmesi için çabaya taraf olacağımızı belirtiyoruz." nbsp;Olayı araştırmak için Siirt'e gelen BDP Kadın Meclis Sözcüsü Helin Yılmaz, nbsp;Abdullatif Ç.'nin, 6 aydır devletin takibinde olduğunu ileri sürerek, "Devlet 6 aydır istismarı reva görüyor, göz yumuyor. Bu kişinin derhal tutuklanmasını talep ediyoruz." Siirt Belediyesi, Abdullatif Ç.'nin dilekçe göndererek, başkan yardımcılığından ve meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, istismar edildiği iddia edilen kız çocuklarının koruma altına alındığını ve hukuk müşavirliğinin açılacak davaya müdahil olacağını açıkladı. Siirt polisi, önceki gün 10 çocuk babası Abdullatif Ç.'yi (62) otomobilinde M.A. (17) ve kardeşi S.A. (17) ile birlikte yakaladı. Hâkim karşısına çıkan Abdullatif Ç., haftanın 3 günü karakola giderek imza atması şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...