Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mursi taraftarları Cumhuriyet Muhafızları Karargahı'na yürüdü

/ Kaynak: AA
Mursi taraftarları  Cumhuriyet Muhafızları Karargahı'na yürüdü

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da Mursi taraftarları Cumhuriyet Muhafızları Karargahı ve Ulusal Güvenlik Karargah'ına yürüyerek Mursi'nin göreve iadesini istedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları, Cumhuriyet Muhafızları Karargahı ile Ulusal Güvenlik Karargahı'na yürüdü. Ordunun yönetime el koymasının ardından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin göreve iade edilmesini isteyen halk, Rabiatul Adeviyye meydanındaki gösterilerini sürdürüyor. Buradaki halktan bir kısmı yürüyerek Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önüne geldi. Zırhlı araçlarla güvenlik duvarı oluşturulan karargah önünde slogan atan halk, daha sonra meydana geri döndü. Ulusal Güvenlik Karargahı önüne gelen diğer grup da burada tel örgülü engelle karşılaştı. Kalabalık halk grubunun burada toplanması nedeniyle ana yol trafiğe kapandı. Sürücüler ile göstericiler arasında zaman zaman sözlü tartışma yaşandı. Dikenli teller arkasında konuşlanan askerlerle göstericiler arasında çatışmayı önlemek için gençler dikenli tellerin önünde etten duvar ördü. Mursi'yi destekleyen grup, ordunun yönetime el koymasını reddeden pankartlar taşıyarak "Ey Sisi yerini terk et, benim cumhurbaşkanım Mursi'dir" sloganı attı. Bu arada Rabiatul Adeviyye meydanında toplanan halka Mısır ordusuna ait helikopterlerden bildiri atıldı. Bildiride, göstericilere "evinize dönün" çağrısı yapıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...