Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Az uyuyanın şansı düşük

Az uyuyanın şansı düşük

SAĞLIK Haberleri

Aşırı stres, yanlış beslenme ve az hareket edilen bir hayat tarzının erkeklerin baba olma şansını düşürdüğünü söyleyen Bahçeci Sağlık Grubu Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Ege Can Şerefoğlu, risk faktörlerini şöyle sıraladı:

Kırmızı et: Çalışmalar işlenmiş kırmızı et tüketiminin spermler üzerinde olumsuz etkileri olduğunu gösteriyor. Bunun yanında beyaz et tüketen erkeklerin, kırmızı et tüketenlere göre yüzde 13 daha az kısırlık problemi yaşadığını gösteren bilimsel yayınlar mevcut.  
Cep telefonları: Cep telefonlarının yaydığı termal etkiyle vücut tarafından yutulan elektromanyetik enerjinin ısıya dönüşmesi ve buna bağlı olarak vücut sıcaklığının artması hormon bozukluğu ile birlikte kısırlığa sebep oluyor.
Uykusuzluk: Günlük testosteron salınımının büyük bir kısmı uyku esnasında gerçekleşir ve yeterli uyumayan erkeğin üreme kapasitesinde azalmalar ortaya çıkar. Günde 6 saatten daha az uyuyan erkeklerin kısırlık problemi ile karşılaştığı, yeterli uyumayan erkeğin üreme kapasitesinin azaldığı bilimsel çalışmalarla gösteriliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...