Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz oldu (Mustafa Cengiz kimdir?)

Düzenleyen:
Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz oldu (Mustafa Cengiz kimdir?)

SPOR Haberleri

Galatasaray'da olağanüstü genel kurul toplantısında gerçekleştirilen başkanlık seçiminde açılan sandıklar sonucunda Mustafa Cengiz'in başkan seçildiği bildirildi. Peki Mustafa Cengiz kimdir, Mustafa Cengiz nerelidir? İşte detaylar...

Son dakika Galatasaray haberleri, Mustafa Cengiz kimdir ile ilgili detaylar haberimizde. Sarı-kırmızılı kulübü gelecek 3 yılda yönetecek ekibin belirlendiği seçime Galatasaray Lisesi ev sahipliği yaparken, oy kullanılması için genel kurul üyelerine 18 sandık hazırlandı. 18 sandıkta 3416 üye başkanlık seçimi için oy kullandı. Oy işleminin ardından açılan sandıklardan çıkan sonuçlara göre Mustafa Cengiz resmen Galatasaray'ın yeni başkanı oldu.

Mustafa Cengiz Kimdir?
 
1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Cengiz, ilk ve ortaöğretimini Nizip’te almasının yanı sıra, lise öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladı. Üniversite yaşantısında ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Ülkenin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı. Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye’nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı. İktisadi hayata Belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA da 28 yaşında ülkenin o dönem Kamudaki en genç genel müdürü oldu. 12 Eylül Darbesi sonrası kamu’dan ayrılarak, özel sektörde dış ticaret alanında Arapça da öğrendiği orta-doğu’da yoğun olarak çalıştı. 1990 yılından bu yana petrol, akaryakıt sektöründe kendi şirketleri ile faaliyet göstermektedir.
 
Petrol sektöründe TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapmıştır. alatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olarak, tüzüğünün günün koşullarına uyum düzenlemesinde Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiş ve komisyon olarak Tüzük tadil çalışmalarında bulunmaya devam etmekte olan Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.
 
Mustafa Cengiz'in listesi:
 
Asil üyeler:
 
Celal Açar
Ahmet Sabri Şenkal
Acar Baltaş
Nejat Güney Okan Böke
Adil Aaraboğlu
Emre Erdoğan
Cenk Soyer
Hacı Hüseyin Toprak
Ahmet Ünal Çeviköz
 
Yedek üyeler
 
Mahmut Recevik
Mehmet Öner Cansever
Dinç Üner
Erol Özmandıracı
Arif Badur
 
 
Galatasaray başkanlık seçimleri: 
 
1. sandık 
 
Dursun Özbek: 68 
Mustafa Cengiz: 56
Geçersiz: 3
 
2. sandık
 
Dursun Özbek: 96
Mustafa Cengiz: 68
Geçersiz: 5
 
3. sandık
 
Dursun Özbek: 113 
Cengiz: 69 
Geçersiz: 2
 
4. sandık
 
Dursun Özbek: 128 
Mustafa Cengiz: 78
 
5. sandık
 
Dursun Özbek: 118 
Mustafa Cengiz: 109 
Beyaz oy: 1 
Geçersiz: 8
 
6. sandık
 
Mustafa Cengiz: 98 
Dursun Özbek: 110
 
7. sandık
 
Dursun Özbek: 86 
Mustafa Cengiz: 100 
 
Mustafa Cengiz, ilk kez 7. sandıkta Dursun Özbek'ten daha fazla oya sahip oldu.
 
8. sandık 
 
Dursun Özbek: 74 
Mustafa Cengiz: 99 
Geçersiz: 9 
Beyaz oy: 2
 
9. sandık
 
Dursun Özbek: 65 
Mustafa Cengiz: 101
 
10. sandık
 
Dursun Özbek: 74 
Mustafa Cengiz: 96
 
11. sandık
 
Dursun Özbek: 84
Mustafa Cengiz: 98
 
12. sandık
 
Mustafa Cengiz : 123 
Dursun Özbek : 58
 
13. sandık sonuçları:
 
Dursun Özbek: 61
Mustafa Cengiz: 116
 
14. sandık sonuçları
 
Dursun Özbek: 60
Mustafa Cengiz: 89
 
15. sandık sonuçları
 
Dursun Özbek: 78
Mustafa Cengiz: 94
 
16. sandık sonuçları: 
 
Dursun Özbek: 64
Mustafa Cengiz: 90
 
17. sandık sonuçları: 
 
Dursun Özbek: 95
Mustafa Cengiz: 93
 
18. sandık:
 
Dursun Özbek: 191
Mustafa Cengiz: 125
 
KONGREDEN NOTLAR
 

Sarı-kırmızılı kulübün 100. dönem yönetiminin belirleneceği genel  kurul, Galatasaray Lisesinde start alırken, ilk olarak kongre divan başkanlığına  İrfan Aktar seçildi.
 
Dursun Özbek ile Mustafa Cengiz'in başkanlık yarışı vereceği kongrede,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, sandık görevlilerinin  onaylanması işlemine geçildi.
 
Mustafa Cengiz: “Dostane havayı eleştirerek bozulmasını istemiyorum” 
 
Galatasaray Başkan aday Mustafa Cengiz, eleştirilerini seçim sürecinde yaptığını belirterek, “Buradaki dostane havayı eleştirerek bozulmasını istemiyorum. Seçim hayırlı olsun” dedi. 
 
Galatasaray’ın Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısında başkan adaylarından Mustafa Cengiz açıklamalarda bulundu. Seçimin sarı-kırmızılı camiaya hayırlı olmasını dileyen Cengiz, “Galatasaray için 2.5 yılda görevde olan Dursun başkanımıza teşekkür ediyorum. Ekibiyle çalıştı, bizi bugünlere getirdi. Ben eleştirilerimi ifade ettim. Buradaki dostane havayı eleştirerek bozulmasını istemiyorum. Galatasaray’ı diğer olgulardan ayrı olarak daha centilmen bir karakteri olduğunun inancındayım. Ekip olarak Dursun Başkan, Ali Sami Yen, eski başkanlara teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.
 
Dursun Özbek: “Galatasaray’ın yarınlarının bugünlerden güzel olmasını diliyorum” 
 
Galatasaray Başkan adayı Dursun Özbek, seçimin hayırlı olmasını dileyerek, “Galatasaray’ın yarınlarının bugünlerden güzel olmasını diliyorum” dedi. 
 
Galatasaray’ın Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı'nda başkan adaylarından Dursun Özbek açıklamalarda bulundu. Galatasaray’a yakışan bir seçimin olmasının kulübün olmazsa olmazlarından olduğunu belirten Özbek, “Yapılacak seçimin hayırlı olmasını, Galatasaray’ın geleceğine daha büyük faydalar getirmesini diliyorum. Geçtiğimiz iki hafta boyunca yoğun olarak Galatasaray’ı yönetmeye aday olan başkanlar her yerde projelerini açıkladı. 2.5 senede Galatasaray’a yaptıklarımız malumunuz. Galatasaray’ın yarınlarının bugünlerden güzel olmasını diliyorum. Galatasaray’da istikrar ve huzur olsun istiyorum. Seçimler rekabet içinde geçer. Bugüne kadar yaptığım hizmeti beğendiyseniz şimdi desteğinize ihtiyacım var” şeklinde konuştu.
 
Dursun Özbek 3 numaralı sandıkta, Mustafa Cengiz ise 8 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...