Vali, 4 günde 25 kişi yaralandı

/ Kaynak: DHA
Vali, 4 günde 25 kişi yaralandı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, son günlerde il merkezinde meydana gelen olaylarda, 25 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hatay nbsp;Valisi Celalettin Lekesiz, son günlerde il merkezinde meydana gelen olaylarda, 25 kişinin yaralandığını açıkladı. nbsp;Lekesiz'in sağduyu çağrısı yaptığı dakikalarda eylemciler ile polis arasındaki çatışma yeniden başladı. nbsp;Armutlu Mahallesi'nin Gündüz Caddesi'nde yaşanan gelişmeler ile ilgili değerlendirme yapan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, son 4 gün içerisinde yapılan izinsiz gösterilerde, bir uzman çavuş, 8 polis memuru ve 16 vatandaşın yaralandığını açıkladı. Vali Lekesiz, yaralı sivil ve güvenlik görevlilerine geçmiş olsun dileğinde bulunup acil şifalar diledi. nbsp;Eskişehir'deki gezi protestoları sırasında yaralanan Ali İsmail Korkmaz'ın 38 gün sonra ölmesi üzerine başlayan olaylar ile ilgili değerlerdirme yapan Vali Lekesiz, "13 Temmuz 2013 Cumartesi günü saat 02.06 sıralarında ilimiz Merkez İlçesi Gündüz Caddesi üzerinde izinsiz gösteri yapan grubun arasından silahla 5-6 el ateş açıldı. Açılan ateş sonucu olay mahallinde görevli bir polis memuru yaralandı. Yaralı polis memuruna Antakya Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahale ile el bileğine isabet eden mermi çıkarıldı ve tedavisi yapılarak taburcu edildi" diye konuştu.

Haziran ayının başlarındaki gösterilerde güvenlik güçlerine yine silahla ateş edildiğini belirten Vali Lekesiz, "Bunun üzerine yapılan denetimlerde 03 Haziran 2013 günü saat 03.20 sıralarında Armutlu Mahallesi BP Kavşağında içinde 3 kişi bulunan araçta bir adet tabanca ele geçirildi. Muhtelif vesileler ile belirttiğim gibi, gösterilerin başka yönlere çekilmesi için çaba gösteren oluşumlar olabileceği gerçeğini, engin sağduyu sahibi halkımıza bir kez daha hatırlatmak isterim. Olaylar bu şekilde sürecek olur ise daha başka olumsuz gelişmeler yaşanabileceği endişesini taşıyoruz. Hatay ve Hataylılar olumsuz imaj ile anılmaya mahkum edilmemelidir" çağrısında bulundu. nbsp;


Vali Lekesiz'in açıklamasının ardından Gündüz Caddesi üzerinte toplanan yaklaşık 800 kişilik grup, barikat kurup gösteri yapmaya başladı. Güvenlik güçlerinin 'dağılın' uyarısına göstericilerin taşla karşılık vermesi üzerine olaylar çıktı. Polis, gruplara tazyikli su ve gaz ile müdahaleye başladı.
nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...