Tungurahua yanardağı lav püskürttü, 200 kişi tahliye edildi

/ Kaynak: AA
Tungurahua yanardağı lav püskürttü, 200 kişi tahliye edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ekvador'da Tungurahua yanardağınının lav ve kül püskürtmesi üzerine bölgede yaşayan 200 kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Ekvador'da Tungurahua yanardağınının lav ve kül nbsp;püskürtmesi üzerine bölgede yaşayan 200 kişinin tahliye edildiği bildirildi. nbsp;Ulusal Risk Yönetim Birimi Bölgesel Sorumlusu Lourdes Mayorga yaptığı nbsp;açıklamada, dağda meydana gelen hareketlilik nedeniyle önlem amacıyla dağın nbsp;yakınındaki Cusua, Chacauco ve Juive yerleşim bölgelerindeki insanların evlerinin nbsp;boşaltıldığını belirtti. nbsp;Dağın püskürtüğü külün havada 5 kilometre genişliğindeki bir alanı nbsp;etkilediğini, dağda ayrıca lav akıntısının da meydana geldiğini kaydeden Mayorga, nbsp;dağdaki olası gelişmelere yönelik her türlü tedbiri almaya devam ettiklerini nbsp;ifade etti. nbsp;Yaklaşık 13 yıldır aktif olan 5 bin 23 metre yüksekliğindeki nbsp;Tungurahua yanardağı başkent Quito'nın 84 kilometre güneyinde yer alıyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...