Başbakan Erdoğan'dan ekonomi zirvesi

- Güncelleme:
Başbakan Erdoğan'dan ekonomi zirvesi

Ekonomi Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ekonomi kurmayları ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yaklaşık 4 saat süren bir toplantı yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısında, uluslararası ve yurt içi finansal piyasalardaki gelişmeler ve önümüzdeki döneme ilişkin beklentiler ele alındı. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde düzenlenen ve yaklaşık 4 saat süren toplantıya, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve AK Parti MKYK Üyesi Bülent Gedikli katıldı. Toplantıda, uluslararası ve yurt içi finansal piyasalardaki gelişmeler ve önümüzdeki döneme ilişkin beklentiler ele alındı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Gerek küresel ölçekteki gelişmeler, gerekse son dönemde yaşanan olaylar neticesinde, ülkemizde de döviz kurları, borsa endeksi ile iç ve dış borçlanma maliyetlerinde, diğer gelişmekte olan ülkelere benzer dalgalanmalar yaşanmaktadır. Başta Merkez Bankamız olmak üzere ilgili kurumlarımız tüm gelişmekte olan ülkeleri etkisi altına alan bu gelişmelerin ülkemize olumsuz yansımalarını en aza indirmek amacıyla gereken adımları zamanında, eş güdüm içerisinde ve kararlılıkla atmaktadırlar. Türkiye, özel sektör öncülüğünde büyümeye, rekabete ve reformlara öncelik veren politikaları ve sağlam ekonomik temelleri sayesinde önümüzdeki dönemde de bir cazibe merkezi olmaya devam edecektir" denildi. Erdoğan, toplantının ardından Ensar Vakfı'nın geleneksel iftar davetine katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...