İthal ettiğimiz hayvandan çok buzağı ölüyor

İthal ettiğimiz  hayvandan çok buzağı ölüyor

Ekonomi Haberleri

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Yunus Baydar, bu yıl üreticiye verilecek desteklerle verimli bir dönem yaşanacağını belirterek “2018 yılı bizim için buzağı yılı olacak” dedi.

Baydar, buzağı ölümlerinin azaltılmasıyla ithal etin önüne geçileceğine işaret ederek, “Birlik olarak daha az buzağı kaybı için çeşitli çalışma ve bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Ülkemizde ithal ettiğimiz hayvandan daha fazla buzağı ölüyor. Bunları engelleyip, elde ettiğimiz et oranını artırmayı planlıyoruz. İşte o zaman et ithalatını önleme konusundaki amacımıza ulaşmış olacağız” dedi. Baydar, Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın sahaya inip üreticinin yanında olmasının sektörde olumlu geri dönüşleri olduğunu, bundan dolayı 2017’de yaşanan birçok sıkıntının 2018’de yaşanmayacağına inandıklarını söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...