Gezi zanlıları adliyede

/ Kaynak: CHA
Gezi zanlıları adliyede

GÜNDEM Haberleri  / CHA

İzmir'de Gezi Parkı olaylarını bahane ederek kamu malları ve işyerlerine zarar veren, halkı galeyana getirenlere yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişi adliyede.

İzmir'de Gezi Parkı olaylarını bahane ederek kamu malları ve işyerlerine zarar veren, halkı galeyana getirenlere yönelik operasyonların dördüncü dalgasında gözaltına alınan 15 kişi adliyeye sevk edildi. nbsp;İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gezi Parkı olaylarında sokakları savaş alanına çevirenlere yönelik çalışma başlatmış, kamu binaları ve araçlarıyla işyerlerine zarar veren, molotof bombalı korsan gösteri ve halkı galeyana getirme suçlarına karışan şüphelilerin kimliklerinin tespit edilmesinin ardından operasyonlar düzenlenmişti. Geçtiğimiz hafta Cuma sabahı dördüncü dalga operasyonda aralarında TKEP-L, DHKP-C, TKİP, MLKP ve MKP gibi terör örgütlerine üye olduğu iddia edilen kişilerin de bulunduğu 15 zanlı gözaltına alındı. İzmir'in yanı sıra Bursa, Manisa ve Balıkesir'de 16 adrese eş zamanlı yapılan operasyonlarda ele geçirilen örgüt dökümanı, CD ve hard disklere el konuldu. Özel Harekât ekiplerinin de desteğiyle düzenlenen operasyon, polis kameraları tarafından kaydedildi. nbsp;


Dokuz Eylül ve Ege üniversiteleri öğrencileri G.B., H.S., C.E., Ö.D., E.A., ve L.B.K.'nin de aralarında bulunduğu 15 şüpheli, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar hakkında, 'terör örgütü üyesi olmak, kamu malına zarar verme, iş yerlerine zarar verme, halkı tahrik etme, görevli polis memuruna mukavemet' gibi suçlamaların olduğu öğrenildi. Operasyonların ilk üç dalgasında 42 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 37 kişi tutuklanmıştı.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...