BAE'den küstah Afrin çıkışı

Düzenleyen:
BAE'den küstah Afrin çıkışı

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin Afrin'e gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı'na yönelik "bazı" ülkelerin tepkileri belirginleşmeye başlıyor. Fransa, ABD, Almanya ve Mısır'ın ardından BAE de operasyona tepki gösterdi.

Türkiye'nin terörü bitirme misyonu ile El-Bab'dan başlattığı operasyon, Hatay sınırındaki Afrin'e kadar geldi. Üçüncü gününe girilen Zeytin Dalı Harekâtı'nda TSK'ya yönelik tepkiler belli başlı ülkelerden geliyor. ABD, Mısır, Fransa ve Almanya'dan endişe mesajları alan harekâta son tepki Körfez'den geldi.

OPERASYONA KARŞI

BAE'nin Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Afrin'de gerçekleştirilen operasyonun Arapların güvenliğine tehdit oluşturacağını öne sürdü.

BAE'den küstah Afrin çıkışı

Karkaş, “Afrin’i çevreleyen gelişmeler, Arap ulusal güvenliğini gerçekçi ve çağdaş bir temelde yeniden kurmanın ve onarmanın önemini bir kez daha doğrulamıştır, aksi taktirde birliğin olmaması durumunda Arap ülkeleri yol geçen hanı oluyor." dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ZULMÜNE SES ÇIKARMADI

Öte yandan BAE'li bakanın uzun süredir terör örgütleri ve Esad zulmü altında ezilen bölge halkını görmezden gelerek Türkiye'yi hedef alan söylemlerde bulunması büyük tepki topladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...