BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Tuzu az kepeği ise bol olacak

Tuzu az kepeği ise bol olacak

1 Temmuz’dan itibaren ekmeğin gramajı düşerken tuz miktarı azalacak, kepek oranı artacak. Ekmek ambalajlanarak ya da poşetin içine konularak satılabilecek. Vatandaş ekmeğe elini süremeyecek.



Sağlıklı gıda tüketimiyle ilgili düzenleme 1 Temmuz 2012’den itibaren yürürlüğe giriyor. Obezite ile mücadeleye de destek verecek çalışma kapsamında sofraların vazgeçilmezi ekmek az tuzlu, bol kepekli olacak. Kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri 300 gram yerine en az 250 gram ağırlıktan başlayarak 50’şer gram artırılmak suretiyle piyasaya arz edilecek. Ekmekteki azami tuz oranı yüzde 1.5’e indirilirken kepek oranı da artırılıyor. Tebliğe göre ekmek Türk Gıda Kodeksi buğday unu tebliğinde yer alan tip 650 ve daha yüksek kepek içeren ekmeklik buğday unlarından yapılacak. Düzenleme ile kasap ve manav gibi yerlerde ekmek satışı yasaklanırken, vatandaş ekmeğe elini süremeyecek. Fırın ve bakkal, ekmeği ambalajlayarak ya da poşetin içine koyarak tüketiciye verebilecek. Tebliğ kapsamında ambalajsız olarak piyasaya sürülen ürünlerin satıldığı ekmek dolapları veya tezgâhları açıkta bırakılmayacak şekilde kapalı bir ortama konulacak.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT