Esad rejimi, Doğu Guta'da sivilleri klor gazıyla hedef aldı

Düzenleyen:
Esad rejimi, Doğu Guta'da sivilleri klor gazıyla hedef aldı

DÜNYA Haberleri

TSK destekli ÖSO güçleri, Afrin çevresini adım adım teröristlerden temizlerken, Esad güçleri kuşatmasında bulunan Doğu Guta'dan üzen haber geldi. Esad rejimine bağlı birliklerin Doğu Guta'da sivillere klor gazlı saldırı düzenlediği öğrenildi. Saldırı nedeniyle aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil etkilendi.

Suriye'de Beşşar Esad rejimi, abluka altında tuttuğu Doğu Guta'daki sivil yerleşime klor gazıyla saldırdı. Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, rejim güçleri, muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta'nın Duma ilçesinde yer alan bir sivil yerleşim yerini, klor gazı yüklü bomba ile hedef aldı. Saldırıdan aralarında çocukların da bulunduğu 21 sivil etkilendi. Gazdan etkilenenler bölgedeki sağlık merkezlerinde tedavi altına alındı.

Rejim güçleri, 10 gün önce de Duma'daki sivillere klor gazıyla saldırmıştı.

REJİMİN SALDIRILARI SÜRÜYOR

Doğu Guta'daki AA muhabirlerinin aktardığı bilgiye göre, rejim güçleri Haresta ve Duma ilçeleriyle Arbin, Merc beldelerine yoğun hava ve kara saldırısı düzenledi. Arbin beldesine düzenlenen hava saldırısında bir sivil hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmalarına devam eden Sivil Savunma ekipleri, yıkılan binaların enkazından sivilleri kurtarmaya devam ediyor. Yaralılar ise çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...