Bozdağ: İlk 3 günde planlanan alan kontrolü sağlandı

Düzenleyen:
Bozdağ: İlk 3 günde planlanan alan kontrolü sağlandı

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Zeytin Dalı Harekatı planlandığı gibi başarıyla devam ediyor” dedi.

Bozdağ, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları cevaplandırdı. Bozdağ özetle şunları söyledi:

- Bu harekâtta tek hedef, PKK, KCK, PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütleridir. Hedef, terör örgütlerinin, teröristleri, barınak, sığınak, araç, gereç, silahları, lojistik noktaları, üsleridir. Bunun dışında bir hedef bulunmuyor.
- İlk 3 günde planlanan mesafe ve alan kontrolü sağlanmış durumdadır.
- Zeytin Dalı Harekâtı kesinlikle bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimize karşı değildir. Sivillerin hukukunu koruma, onlara sahip çıkma ve yardım etme konusunda Türkiye, güzel örneklerin sahibidir.
- (ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın ‘güvenli bölge için işbirliği yapabiliriz’ açıklaması): İş birliğinin yolu belli; silahları vermeyi durdurmak, ondan önce verilmiş olan silahları toplamaktır.
- Türkiye'nin harekât ile ilgili Rusya'ya veya başka bir ülkeye verdiği herhangi bir garanti yoktur.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...