Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

Düzenleyen:
Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

GÜNDEM Haberleri

TSK ve ÖSO güçleri tarafından Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda beşinci güne girildi. TSK ve ÖSO güçleri, birçok köy ve bölgeyi terör örgütü YPG'den aldı. TSK ve ÖSO, karadan ilerlemeye devam ederken çok sayıda Türk özel kuvvetler askerleri Afrin'e girmek üzere Suriye sınırına ulaştı. Sabah gelen haberde, bölgedeki unsurlara saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz hâle getirildi. Reyhanlı'ya roketlerin atıldığı Cinderes bölgesinde gece boyunca silah ve top sesleri kesilmedi. Dün teröristlerden temizlenen Ömer Uşağı köyünden ilk görüntü geldi. Öte yandan harekâta dün ilk kez yerli üretim Atak helikopterleri de katıldı. Helikopterler, harekat sırasında yerli üretim "Cirit" lazer güdümlü füzelerini de kullandı. Bölgeden gelen son fotoğraflarda, ele geçirilen teröristlerin aciz durumu dikkat çekiyor. Son dakika haberleri geldikçe anbean buradan takip edebilirsiniz...

Anadolu Ajansı, Zeytin Dalı harekâtına katılan askerlerin arasına sızma girişiminde bulunan 8 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

Birkaç günde çözülen YPG, daha doğuda yer alan Menbic'te güvenlik gerekçesiyle internet kafeleri kapattı.

Reyhanlı'ya roketlerin atıldığı Cinderes bölgesinde gece boyunca silah ve top sesleri kesilmedi. Dün teröristlerden temizlenen Ömer Uşağı köyünden ilk görüntü geldi.

17.30 : Türk savaş uçaklarının bugün bombardımana tuttuğu Afrin barajından ilk fotoğraf geldi. Hava saldırılarında barajın etrafındaki YPG'nin kampları yok edildi. Afrin'e su sağlayan 17 Nisan barajının bir diğer adı, Meydanki.

17.05 : ABD'li mevkidaşıyla yaptığı görüşmeyi anlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Tillerson, 30 kilometrelik güvenli hat önerisi yaptı. 'Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemeyiz' dedi” ifadesini kullandı.

16.20 : Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin kuzeyindeki askeri operasyonları ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson ile görüştü.

Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

16.00 : ÖSO'ya bağlı Kuzey Tugayı,Afrin batısındaki Raco bölgesinde ele geçirdiği PKK'ya ait doçka silahının fotoğrafını paylaştı.

15.30 : Zeytin Dalı Harekâtı'nın 5. gününde ele geçirilen nokta sayısı 20 oldu

14.40 : Başbakan Binali Yıldırım, şimdiye kadar 214 hedefin tarafından vurulduğunu söyledi.

14.20 : Stratejik öneme sahip Burseya Dağı çevresinde yakalanan bir YPG'li terörist, çevredeki bir tünelde 20 arkadaşının olduğunu söylüyor. ÖSO güçleri ayrıca bölgede bulunan bir çadırda YPG flaması buldu.

14.00 : Cinderes bölgesinde sıcak çatışma sabahtan bu yana devam ederken, Türk savaş uçakları ve helikopterler terör mevzilerini yoğun bombardımana tutuyor. Reyhanlı'ya roketlerin atıldığı bölgede Hammam köyünü YPG'li teröristlerden alan Türk ordusu ve ÖSO, içeri doğru ilerliyor. Türk savaş uçakları ayrıca güney cephesinde Basufan ve çevresini vuruyor. Basufan, muhaliflerin bulunduğu İdlib'in hemen üstünde yer alıyor. Sabah saatlerinde de doğudaki Afrin barajı çevresindeki terör kampları imha edildi.

Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

13.35 : Afrin kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada 2 Türk askeri yaralandı. Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülerek acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

13.00 : Hatay'ın Afrin sınırının bazı bölümleri özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Valiliğin aldığı karara göre, sınır hattına siviller ve gazeteciler 7 Şubat'a kadar giremeyecek.

Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

12.40 : Reuters haber ajansı, Kırıkhan'ın Yalankoz mevkisinde taarruz emri bekleyen tankların fotoğraflarını servis etmeye devam ediyor. Tankların üstündeki askerler dikkat çekiyor.

12.00: Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Suriye'nin Afrin bölgesine askerî sevkiyat devam ediyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden Hatay'a gönderilen tank ve zırhlı personel taşıyıcılar, birliklere takviye amacıyla sınır hattına yönlendirildi.

11.45: Reuters'a konuşan üst düzey bir SDG (PKK'nın başını çektiği ve ABD'nin DAEŞ'e karşı ittifak yaptığı paravan örgüt) yetkilisi, onlarca yabancının Türkiye'ye karşı kendi saflarında olduğunu itiraf etti. Habere göre; ABD, İngiltere ve Almanya vatandaşları da terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD için çatışmalara giriyor.

11.35: Afrin harekâtında son durumu gösteren harita ÖSO tarafından sosyal medyadan paylaşıldı. Haritada Türk askeri ve ÖSO güçlerinin yedi ayrı noktadan terör hatlarını yardığı görülüyor.

11.15: Zeytin Dalı Harekâtı'nı değerlendiren emekli Pilot Yüzbaşı ve eski İnegöl Belediye Başkanı Cemal Arık, “Artık hedefler teknolojinin gelişmesiyle 12’den vuruluyor. Millî silahlarımızla bu iş yürütülür. Esas vurucu darbeyi zaten hava kuvvetleri yapıyor” dedi. 

11.10: Zeytin Dalı harekâtından yeni fotoğraflar geldi. Haber 7'de yer alan haberde, Azez'in kuzeyinde yer alan ve güvenlik gerekçesiyle yerini açıklanmayan bölgede dün düzenlenen operasyonda çok sayıda terörist ele geçirildi. Ele geçirilen teröristlerin aciz durumu fotoğraflarla ortaya çıktı.

Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

10.55: Zeytin Dalı Harekâtı'na katılan ÖSO birliklerine bağlı askerlerden yaralananlar Hatay'daki çeşitli hastanelere getirilerek tedavi altına alındı.

Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

10.10 : Anadolu Ajansı, yoğun sis ve yer yer yağmur altında ilerleyen ÖSO güçlerini fotoğrafladı. Afrin'deki terör hedeflerine doğru yürüyen ÖSO üyeleri teçhizatları sırtlarında taşıyor.

09.50: "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin bilgilerin anlık olarak paylaşıldığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nde, harekat kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar saniye  saniye takip ediliyor.

09.47: Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik sosyal medya paylaşımlarıyla PYD/PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 150 kişiden 11'i tutuklandı. 

09.35: Afrin'deki terör hedeflerinin TSK tarafından vurulma anı, Habertürk TV canlı yayınında böyle görüntülendi.

Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

09.05: Katar Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Khalid Bin Muhammed Al-Attiyah, telefonla aradığı Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'ye, Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatında Türkiye'yi sonuna  kadar desteklediklerini bildirdi.

09.00: Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Afrin'deki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bölgedeki unsurlara saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz hâle getirildi.

08.20: Muhaliflerin kontrolündeki İdlib'den Afrin'e doğru yeni bir cephe açıldı. Keferlab ve çevresinde ÖSO güçleriyle YPG'liler arasında çatışmalar var. Böylece Afrin tüm yönlerden kıskaca alınmış oldu.

08.15: Azez'den açılan cephede yer alan Türk özel kuvvetler askerleriyle YPG'li teröristler arasında 500 metre mesafe var. Çok sayıda Türk özel kuvvetler askerleri Afrin'e girmek üzere Suriye sınırına ulaştı.

08.10: Dün teröristlerden temizlenen Ömer Uşağı köyünden ilk görüntü geldi.

07.55: Reyhanlı'ya roketlerin atıldığı Cinderes bölgesinde gece boyunca silah ve top sesleri kesilmedi.

07.50: ÖSO kuvvetleri tarafından sosyal medyada paylaşılan bir videoda, gece yarısı bir Türk helikopterinin operasyona katıldığı görülüyor.

07.45: Türkiye, Azez'de çatışma bölgesinden kaçması beklenen siviller için 3 bin kişilik çadır kent inşa ediyor. Birleşmiş Milletler, Pazartesi günü Afrin'den beş bin sivilin ayrıldığını duyurdu.

07.35: YPG, daha doğuda yer alan Menbic'te güvenlik gerekçesiyle internet kafeleri kapattı.

Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

03.50: Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye'nin, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile yaptığı telefon görüşmesinde Zeytin Dalı Harekatı'na olan desteklerini iletti.

23.00: TSK, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı kapsamında en az 260 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

21.00: Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra, "Türkiye'ye karşı açıkça saldırılar oldu. Türkiye'nin kendini savunması için yeterli işaretler var. YPG masum değil." dedi.

20.51: Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin  (TSK) desteği ile Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'nin batısındaki Raco  beldesine bağlı Ömer Uşağı köyünü ele geçirdi. 

20.50: ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye’nin kuzeydoğusundaki PYD/YPG unsurlarının Afrin’e hareket etmesi durumunda ABD’nin desteğini kaybedeceğini açıkladı. 

ATAK HELİKOPTERLERİ İLK KEZ KATILDI

Afrin'in batısında belirlenen terör hedefleri, gece boyunca aralıklarla tanklarla vurulurken harekatta yerli üretim taarruz helikopteri T-129 ATAK da ilk kez görev yaptı.  AA ekibi, yerli üretim ATAK helikopterlerinin teröristlere ait hedeflere yönelik atışlarını görüntüledi.

Terör örgütü hedeflerinin kara unsurlarınca lazer sistemleriyle titizlikle işaretlenmesinin ardından T-129 ATAK helikopterleri, bölgeyi ateş altına aldı. Teröristlerin bulunduğu alanları vuran helikopterler, harekat sırasında yerli üretim "Cirit" lazer güdümlü füzelerini de kullandı.

HAREKÂTIN İLK DÖRT GÜNÜNDE YAŞANANLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nda kritik gelişmeler yaşandı. Terör örgütü YPG'nin kontrol ettiği kente yönelik kuzey, doğu ve batı cephelerinde operasyonlarını sürdüren TSK ve ÖSO güçleri dün doğu cephesinde, Azez-Afrin sınırındaki kritik Burseya Dağı'nda kontrolü tamamen sağladı. Harekâtın ikinci gününde bölgeye yönelik ilerleyişini sürdüren muhalifler, dünkü operasyonlarda terör örgütünün mevzilerini ele geçirerek bölgede kontrolü sağladı. Kastal beldesini kuş bakışı gören dağ, Afrin ilçe merkezine 16 kilometre mesafede bulunuyor. Bir sonraki hamle için stratejik önemde olan dağ, aynı zamanda örgütün doğu cephesindeki ilk savunma hattını oluşturuyordu.

Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

BATI CEPHESİNDE YENİ CEP

TSK ve ÖSO güçleri batı cephesinde de hızla ilerliyor. Harekâtın üçüncü gününde, Hatay Kumlu ilçe merkezinin 12 kilometre doğusundan Afrin sınırına adım atan Mehmetçik, batı cephesinde yer alan bu hattan yeni bir cep açtı. Afrin'in Hatay'la sınır ilçesi Candaris'in uç köyü olan Hamam, TSK ve ÖSO güçlerince ele geçirildi. Böylece Mehmetçik kuzeyde 3, batıda 2, doğu cephesinde de 1 cepten terör örgütünün kontrol ettiği alanlara girmiş oldu. Ele geçirilen bölgeler ise şöyle şekillendi:

BATI CEPHESİ: Cinderis hattında Hamam köyü, Hatay'ın Kırıkhan ilçesi karşısındaki cepte Harmanlık köyü, Hatay'ın Hassa ilçesi karşısında bulunan cepte, Admanli köyü.

KUZEY CEPHESİ: Kilis Hisarköy güneyindeki Şankil, yine Kilis Saatli güneyinde bulunan Hayuglu, Şeyh Ubaşi, Marsava, Şeyh Horoz, Mahmud Uşağı köyleri, daha güneyde Şeyh Ömer köyü.

DOĞU CEPHESİ: Fırat Kalkanı güçlerinin denetiminde bulunan Azez ilçesinin 4 kilometre kuzeybatısında bulunan Burseya Dağı. 

Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

Afrin'de 5. gün (Afrin'de Son Dakika Gelişmeleri)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...