'YPG bünyesinde savaşan İngiltere vatandaşları, Afrin'e gitmeye çalışıyor'

Düzenleyen:
'YPG bünyesinde savaşan İngiltere vatandaşları, Afrin'e gitmeye çalışıyor'

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de yayınlanan Times gazetesi, Türkiye'nin terör örgütü PKK/PYD/YPG'lilere karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nın İngiltere hükûmetini güç bir durumda bıraktığını, YPG bünyesinde savaşan İngiltere vatandaşlarının Afrin'e gitmeye çalıştığını manşetine taşıdı.

Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi:

İngiltere vatandaşı bir savaşçının komutasındaki bir YPG müfrezesi, Türkiye'nin operasyon düzenlediği Afrin'e destek vermek için bölgeye gitmek üzere yola çıktı.
 
Suriye rejiminin kontrolündeki bölgelerden geçerek Afrin'e ulaşmayı amaçlayan YPG'li gruba benzer yabancı savaşçılar, tabloyu daha da karmaşık hâle getirebilir.

YPG bünyesindeki yabancı savaşçılar internete yükledikleri bir videoda İsmi açıklanmayan Amerikan aksanlı YPG'li terörist, ''Afrin'e gidip savaşmaya hazırız. Her güce karşı kullanılabilecek taktikler üzerinde uzun süredir çalışıyoruz.'' diyordu.
 
Bu sözleri sarf eden YPG'linin hemen yanında ise Çin asıllı İngiltrere vatandaşı Huang Lei isimli bir terörist vardı. Huang yaklaşık üç yıldır YPG'de savaşıyor. Times'a bilgi veren YPG'liler, Huang'ın 6 kişilik bir müfrezeyi komuta ettiğini söylüyor.

'YPG bünyesinde savaşan İngiltere vatandaşları, Afrin'e gitmeye çalışıyor'
 
Batılı hükûmetler vatandaşlarının YPG'ye katılımını engellemeye çalışmıştı
 
Yüzlerce Batılı, DEAŞ'a karşı savaşmak amacıyla Suriye'ye giderek terör örgütü YPG'ye katılmış, Batılı hükûmetler bu katılımı engellemeye çabalamışlardı.
 
YPG, İngiltere tarafından bir terör örgütü olarak kabul edilmiyor. Her ne kadar bazı YPG'li İngilizler ülkelerine döndüklerinde gözaltına alınmış olsa da, savcılar suçlama yöneltme konusunda zorlanmıştı.
  
YPG'ye katılan ve dikkat çeken İngiltere vatandaşları arasında ülkesinde ilçe belediye başkanlığına aday olmuş olan Macer Gifford ile Liverpool Üniversitesi Matematik bölümü mezunu Kimmie Taylor var. Her ikisinin de sosyal medyada binlerce takipçisi bulunuyor.
 
Vatandaşlarının NATO müttefiki Türkiye ile karşı karşıya gelmesi İngiltere hükûmeti için mevcut durumu daha da karmaşık hâle getirebilir.
 
Kimmie Taylor, ''Tüm Rojava'da savaş hazırlıkları var. Her yeri savunmamız gerek'' diyor.
 
''ABD'nin endişesi Menbic''
 
YPG'nin savaşçılarını Suriye rejiminin kontrolündeki alanlardan geçirerek Afrin'e ulaştırmak için Beşar Esad yönetimiyle bir anlaşma yapmış olabileceği ifade ediliyor.
 
ABD'yi ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın harekâtın Menbic'e de genişleyeceğini söylemesi rahatsız ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...