BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Çölyak hastaları için karabuğday çeşidi geliştirildi

Çölyak hastaları için karabuğday çeşidi geliştirildi

Glüten içermemesi sebebiyle çölyak hastalarının tüketebileceği?iki tür karabuğday adayının üretimi?için?izin??alındı.



ANKARA AA Glüten içermemesi sebebiyle çölyak hastalarının tüketebileceği?iki tür karabuğday adayının üretimi?için?izin??alındı. Türkiye’de karabuğday ıslah çalışmaları ilk olarak Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma?Enstitüsü’nde başlatıldı. İki tür karabuğday?adayı için Tarım Bakanlığından izin çıktı. Dünyanın birçok ülkesinde üretilen ve önemi artan karabuğday, 3-3.5 ayda yetişiyor.?Karabuğdayın yeşil kısımlarından ise kalp?damar hastalıkları ile kanser tedavisinde kullanılan rutin maddesi elde ediliyor.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT