Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Cetvelleri kıracağız

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Cetvelleri kıracağız

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, gazetemizin yazı işleri toplantısına katıldı ve gündemi değerlendirdi.

Çavuşoğlu, ABD’nin DEAŞ’ı bir başka terör örgütü YPG ile ortadan kaldırmaya çalışması ve silah sevkiyatı yapmasının kabul edilemeyeceğini belirterek “Hem Cumhurbaşkanımız hem de Başbakanımız birçok defa açık şekilde gerek ikili gerekse heyetler arası görüşmelerinde dile getirdiler, kamuoyu ile paylaştılar” dedi.
Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nın PKK/YPG’nin Türkiye’nin güneyinde bir terör koridoru oluşturma çabaların akamete uğratılması için başlatıldığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
Zeytin Dalı Harekâtı, terörle mücadele harekâtıdır. Hiçbir şekilde bir başka devletin yani Suriye’nin toprak bütünlüğüne ilişkin bir harekât değildir. Bu operasyon, Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51. maddesi çerçevesinde meşru müdafaa hakkımızın kullanılmasının yanı sıra BMGK’nın terörle ilgili kararları zaviyesinde yaptığımız harekâttır. Türkiye’nin en önemli amacı, güneyinde terör koridorunun bir oldubittiyle oluşturulmasının önüne geçmek ve yine bu bölgedeki vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak, sınır güvenliğini korumak, bu bölgede yuvalanan terör unsurlarını özellikle Hatay Amanos bölgesinden sızmalarını önlemektir.”

HAYATI ZİNDAN ETTİLER
Çavuşoğlu, PKK/PYD/YGP’nin DEAŞ’ten temizlendikten sonra 2012 yılında Afrin’e girdiğini dile getirerek, “Terör örgütü, sivillere hayatı zindan etti. Birçok kardeşimiz Afrin’i terk etmek zorunda kaldı. Mülklerine el koydular, çocuklarını zorla ellerinden aldılar. 350 bin kadar Kürt kardeşimiz, hem Türkiye’ye hem de Suriye’nin farklı bölgelerine sığınmak zorunda kaldı. Bu harekâtla birlikte ikinci amacımız; göç eden mültecilerin yeniden orada barış içinde yaşamaların devam etmelerini sağlamaktır” diye konuştu.
Çavuşoğlu, DEAŞ’in içindeki yabancı teröristlerin YPG/PKK’ya sızarak Avrupa ülkelerine gitmeye çalıştıklarının bilindiğini söyledi. Türkiye’nin NATO üyesi olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, “Zeytin Dalı Harekâtı ile aynı zamanda NATO’nun sınırlarını güvenli hâle getiriyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Cetvelleri kıracağız

HALKIN DESTEĞİ TAM
Çavuşoğlu,  Afrin harekâtıyla ilgili uluslararası alanda makul bir dilin hâkim olduğunun görüldüğünü belirterek, “Türkiye’nin bu müdahalesini meşru müdafaa hakkı kapsamında ve terörle mücadele olduğu konusunda çok büyük bir kesimde bir kabul var. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde solcu grubun bir toplantı talebi oldu, konu oraya gitmeden akamete uğratıldı. Yine Fransa’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde var olan bir toplantıya müdahale ederek Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin gündem oluşturma girişimi oldu. Ancak karşılık bulmadı” ifadelerin kullandı.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu,  son yıllarda Türkiye’nin güney sınırında 1914’te olduğu gibi harita dizayn çalışması yapılmak istendiğini belirterek, “Bu haritaların dizaynı da cetvel niyetini kullanılan terör örgütleri marifetiyle yapılıyor. Bu cetvelleri kıracağız. Türkiye bu cetvelleri kırmak durumundadır. Türkiye’nin hem Suriye hem Irak hem de diğer ülkelerle ilgili olarak temel bir bakış açısı var o da toprak bütünlüğünü muhafaza etmektir” diye konuştu.
Çavuşoğlu, operasyona halk desteğinin yüzde yüze yakın olduğunu ifade etti.
Kendisine bağlı kuruluşların çalışmaları hakkında da bilgi veren Çavuşoğlu, TİKA’nın insanı diplomaside çok önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Çavuşoğlu “Türkiye emperyal değil, gittiği bölgede yaşayan insanların ekonomik kalkınmasını sağlayacak işbirliği geliştiriyoruz. Türkiye, gittiği yeri abat etmek için gidiyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...