Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Netanyahu, Merkel ve Trudeau ile görüştü

Netanyahu, Merkel ve Trudeau ile görüştü

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Alman ve Kanadalı mevkidaşları Angela Merkel ve Justin Trudeau ile İran'la imzalanan nükleer anlaşmayı görüştüğü bildirildi.

İsrail haber kanalı MAKAN'a göre, İsviçre'nin Davos kasabasında devam eden 48. Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılan Netanyahu, Almanya Başbakanı Merkel ve Kanada Başbakanı Trudeau ile bir araya geldi.

Netanyahu, Merkel'le görüşmesinde, İran'la varılan anlaşmada köklü değişiklikler yapılması gerektiğini ve bu ülkenin nükleer programına devam etmesinin engellenmesi için söz konusu değişikliklerin yüzeysel olmaması gerektiğini vurguladı. Görüşmede Merkel'in, İsrail'in endişelerini anlayışla karşıladığı belirtildi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sayfasından verdiği haberde de Netanyahu-Trudeau görüşmesinde, İran'ın bölgedeki konumu ve İsrail ile Kanada arasındaki ekonomik ilişkilerin ele alındığı duyuruldu.

Uzun müzakerelerin ardından İran, P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya) ile 2015'te nükleer programının durdurulması ve karşılığında Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarının kaldırılması konusunda anlaşma imzalamıştı. Kanada da 2016 yılı başında İran'a yönelik yaptırımları kısmi olarak kaldırmış ve bu ülkeyle diplomatik ilişkilere yeniden başlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...