Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Batı medyası ürktü: 'Türkiye'nin NATO'dan kopmasına engel olun'

Düzenleyen:
Batı medyası ürktü: 'Türkiye'nin NATO'dan kopmasına engel olun'

GÜNDEM Haberleri

Daily Telegraph, Zeytin Dalı Harekâtıyla ilgili yazıda "Batı Rusya'nın oyununa gelmemeli, Türkiye'nin NATO'dan kopmasına engel olmalı" ifadelerine yer verdi.

İngiltere'de yayınlanan Daily Telegraph gazetesi başyazılarından birisinde Türkiye'nin Afrin'e yönelik olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı nedeniyle Washington ve Ankara'nın arasındaki gerginliğe dikkat çekiyor ve Türkiye'nin NATO'dan uzaklaştırılarak Rusya'nın sevindirilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguluyor:

"NATO'nun takdir edilen 5. Maddesi bir müttefik ülkenin saldırıya uğramasının, tüm müttefiklere düzenlenmiş bir saldırı anlamına geleceğini söyler. Bu madde, 2. Dünya Savaşı sonrasında barışın garantörü olmuştur.

TÜRKİYE'NİN HEDEFİ HALİNE GELMİŞ DURUMDALAR

Düşmanlara karşı kolektif misillemeyi öngören bu madde bugüne kadar sadece 11 Eylül 2001'de Batı dünyasına düzenlenen en büyük saldırının ardından işletilmişti. Bugünse NATO'nun en güçlü üyesi ABD'nin yakın müttefikleri, bir diğer NATO ülkesi Türkiye'nin doğrudan hedefi haline gelmiş durumda.

'ABD İÇİN MÜTTEFİK, TÜRKİYE İÇİN TERÖRİST'

Kürtlerin oynadığı rol, IŞİD'le mücadelede kritik öneme sahipti. Ancak Türkiye, Kürtlerin bölgede bağımsız bir devlet kurmayı amaçladıklarından endişe ediyor. Böyle bir adım, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü de tehdit edecek bir gelişme olarak görülüyor. Bu yüzden Washington tarafından müttefik olarak görülen savaşçılar, Ankara tarafından ayrılıkçı teröristler olarak algılanıyorlar.

NATO'nun kuruluş nedeni olan Rusya'nın dost ateşi riskiyle karşı karşıya olmasından büyük haz duyduğuna şüphe yok. Batılı liderlerin Türkiye'deki başarısız darbe girişimine karşı verdikleri zayıf tepkiden bu yana Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düş kırıklığı içerisinde.

BU EN ÇOK PUTİN'İ SEVİNDİRECEKTİR

Rusya bu çatlağı kullanarak Türkiye'yi NATO'dan tamamen koparmayı fazlasıyla arzulayacaktır. Bu durumun gerçekleşmesinin önlenmesi gerek. Türkiye'nin sınır endişeleri, özellikle de Suriye sınırı konusu çözümlenebilir. Makul bir çözüm mümkünken tüm tarafların itidal göstermesi gerekiyor. Askeri gerilimin artması en çok Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sevindirecektir. Sırf bu gerçek dahi, tansiyonun yükselmesinin önüne geçilmesi gerektiğini gösteriyor."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...