Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin: İslami dini eğitiminin desteklenmesi için adımlar atılacak

Düzenleyen:
Putin: İslami dini eğitiminin desteklenmesi için adımlar atılacak

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İslamiyet'in ve Müslüman toplumun, Rus kültürel yapısının değişmez bir parçası olduğunu belirterek, “Hükûmetimiz de Rusya’da İslam dinine yönelik eğitimin desteklenmesi için adımlar atacak” dedi.

Putin, temaslarda bulunmak üzere bulunduğu Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da, Rusya’nın önde gelen İslam alimleri ile bir araya geldi.

İslam eğitiminin Rusya’da tekrar canlandırılmasının büyük önem taşıdığına değinen Putin, “İslam eğitimi, her zaman derinliğe ve harika bir tarihe sahipti. 1917 devriminden önce Rus Müslüman ilahiyatçıları, dünyanın her tarafında çok saygın insanlar olarak tanınırdı ve görüşleri çok değerliydi.” dedi.

Sovyetler Birliği döneminde ise bu zenginliğin kaybolduğuna işaret eden Putin, “Hükûmetimiz, Rusya’da İslam dinine yönelik eğitimin desteklenmesi için adımlar atacak. Çünkü geleneksel İslam, Rus kültürel kodunun önemli bir parçasıdır ve Müslüman toplumu da şüphesiz Rusya’nın çok uluslu halkının önemli bir unsurudur.” dedi.

Rusya’da nüfusun yüzde 15'ini oluşturan yaklaşık 20 milyon Müslüman yaşıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...