Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alman basınının iddiasına Dışişleri'nden jet cevap

Düzenleyen:
Alman basınının iddiasına Dışişleri'nden jet cevap

GÜNDEM Haberleri

Afrin harekâtında aktif rol oynayan Leopard tanklarıyla ilgili iddiaları, Bakan Çavuşoğlu yalanladı.

Spiegel dergisi, Türkiye'nin Afrin operasyonu nedeniyle Alman hükûmetinin TSK'nın elindeki Leopard tanklarının modernizasyonu projesini rafa kaldırdığını bildirdi. Derginin iddiasıyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Leopard tanklarıyla ilgili bir komisyon toplanacaktı. Bu komisyon toplantısı ertelendi. Askıya alma ya da iptal diye bir şey yok." dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Spiegel'e yaptığı açıklamada, hükûmetin Suriye'nin kuzeyindeki durumdan dolayı "çok kaygılı" olduğunu söyledi.

ASKERİ EKİPMAN GÖNDERMEYECEKLER

Gabriel, mevcut koşullar altında askeri çatışmaların yaşandığı bölgelere askeri ekipman gönderemeyeceklerinin açık olduğunu da ifade etti.

Merkel ile SPD'li Gabriel, Leopard tank satışının akıbetiyle ilgili nihai kararın, CDU ile SPD'nin kuracağı yeni 'büyük koalisyon' hükûmetine kalması konusunda uzlaştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...