Amerikalı, İngiliz, Alman militanlar Türk Ordusu'na karşı savaşacak

Düzenleyen:
Amerikalı, İngiliz, Alman militanlar Türk Ordusu'na karşı savaşacak

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü YPG'nin çatı örgütü Suriye Demokratik Güçleri (SDG); Alman, ABD'li ve İngiliz mensuplarının Türk ordusuna karşı savaşmak için Afrin'e gittiğini duyurdu.

PKK'nın Suriye kolu SDG'nin sözcüsü Redul Celil, YPG'liler için "ABD'li, İngiliz ve Alman'ın dışında Avrupa, Asya ya da Amerika'nın farklı ülkelerden gelenler olduğunu" belirtti.

Reuters'ta yer alan haberde; Celil, Afrin'e giden yabancı mensuplarının sayısının "onlarca" olduğunu iddia etti. "Rakka'da savaşmış ya da hala Deyre Zor'da savaşan yabancı savaşçılar Afrin'e gitmek istiyordu" diyen Celil, mensuplarının ne zaman Afrin'e gittiği sorusunu cevaplamadı.

BBC News dünkü haberinde, “Britanya Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını yurt dışındaki çatışmalara dahil olmamaları yönünde defalarca uyardı” ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...