Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump konuşurken yuhalandı

Trump konuşurken yuhalandı

DÜNYA Haberleri

Trump Davos’ta Time kapağına vurgu yaptı, “Amerika yalnız değil” dedi ve medyayı eleştirince yuhalandı...

ABD Başkanı Donald Trump, “‘Önce Amerika’, Amerika yalnız demek değildir” dedi. ABD Başkanı Donald Trump, İsviçre’nin Davos şehrinde düzenlenen Ekonomik Forum’da konuştu. Trump, “‘Önce Amerika’ demek, Amerika yalnız demek değildir. Artık işinizi ve yatırımınızı ABD’ye getirmek için mükemmel bir zaman. İşletmelerimizi ve işçilerimizi serbest bırakıyoruz. Daha önce hiç olmadığı kadar büyüyebiliriz” ifadelerini kullandı. Time dergisi Amerika’nın durumunu kapağına taşımış ve ABD’yi temsil eden büyük bir beyaz kıta ve üzerinde Amerikan bayrağına yer vermişti. Altında da “America alone” yani “Amerika tek başına” başlığı kullanılmıştı. TIME Dergisi bununla “Önce Amerika” sloganıyla Amerika’nın ekonomisi ve çalışanlarını öne çıkartan politikaların ülkeyi yalnızlaştırdığına dikkat çekmişti.

BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ
Daha sonra Forumun kurucusu Klaus Schwap’la soru-cevap bölümünde iş adamı olarak ABD başkanlığına nasıl hazırlandığına dair soru yöneltilen Trump, New York’ta emlakçılık yaparken haber medyasından iyi muamele gördüğünü, siyasette tutumun değiştiğini ifade etti. Trump’ın ‘’Basının ne kadar kirli, ne kadar alçak, ne kadar korkunç, ne kadar yalancı olabileceğinin siyasete girene dek farkında değildim’’ sözleri, salondan yuhalama ve ıslıklamaların yükselmesine yol açtı. Trump konuşmasında Irak ve Suriye’de terör örgütü DEAŞ’ın elinde bulunan toprakların neredeyse tamamının geri alındığını, terörizm söz konusu olduğunda ABD’yi korumak için gereken her şeyi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...