Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İadesiz satışla ekmek israfının önüne geçilecek

İadesiz satışla ekmek israfının önüne geçilecek

Ekonomi Haberleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasınca başlatılan iadesiz satış uygulamasıyla ekmek israfının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, ekmek israfının önlenmesi konusunda önemli kararlar aldıklarına dikkati çekerek, iadesiz satış uygulamasına geçtiklerini ve günlük üretilen ekmek sayısının 1 milyon 300 binden, 650 bine indiğini bildirdi. Hacettepe Üniversitesi ile yaptıkları iş birliğiyle yağda kızarmadan fırınlama yöntemiyle günlük ekmeklerden çerez ürettiklerini de anlatan İlkbahar, Türkiye’de yılda 16 milyon ton kullanılan buğdayın belirli yerlerinin değerlendirildiğini, bazı kısımlarının ise israf olduğunu söyledi. Ali İlkbahar, buğdayın geri kalan yerlerinin de kullanılarak tam buğday ekmeği üretilmesiyle yüzde 35 tasarruf sağlanacağına ve 5 milyon ton buğdayın israf olmayacağına
işaret etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...