100 kadın yazılımcı Turkcell’de

100 kadın yazılımcı Turkcell’de

Ekonomi Haberleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğiyle hayata geçirilen “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi”nde önemli bir adım atıldı.

Mobil yazılım eğitim ve sınavlarını başarıyla geçerek sertifikalarını alan 660 kadın arasından, online bilgi sınavı ve sistem hatalarının tespiti uygulamasının bulunduğu iki aşamalı süreci geçen 100 kadın yazılımcı seçildi. Bu kadınlar Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elâzığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon’da uzaktan çalışarak Turkcell ürün ve servislerini test edecek. Çoğunluğu mühendislik tabanlı eğitimler almış ya da hâlen eğitimine devam kadın yazılımcıların yaş ortalamaları 24 ve yüzde 60’tan fazlası lisans öğrencilerinden oluşuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...