Çekirdek çitlemek yasaklandı

/ Kaynak: CHA
Çekirdek çitlemek yasaklandı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Romanya'nın Bulgaristan sınırında bulunan Giurgiu ilçesi Belediye Başkanı Nicolae Barbu, sokak, park gibi kamuya açık alanlarda çekirdek çitlemeyi yasakladı.

Romanya'nın Bulgaristan sınırında bulunan Giurgiu ilçesi Belediye Başkanı Nicolae Barbu, sokak, park gibi kamuya açık alanlarda çekirdek çitlemeyi yasakladı. Çevrenin korunması gerekçesiyle konulan yasağı ihlal etmenin cezası ise 50 Euro. nbsp;Her sabah sokak ve parklardaki bankların üstü ve çevresinin çekirdek kabuklarıyla dolmasına kızan belediye başkanı Nicolae Barbu, durumun çevre kirliliğine neden olduğunu belirterek çekirdek çitlemeyi yasakladı. Yasağa uymayanlar 200 ley (yaklaşık 50 Euro) ceza ödemeyi göze alacak. "Her sabah uyandığımızda park, bahçe ve yeşil alanlardaki bankların etrafı halı gibi çekirdek kabuklarıyla doluyor. Çevre temizliği açısından böyle bir uygulama başlatmak zorunda kaldık." diyen Barbu, vatandaşlardan daha fazla çevre duyarlılığı beklediğini ifade etti. nbsp;Aynı yasağı iki sene önce uygulamaya geçiren Braila belediyesi ise başarılı olamadı. Son üç ayda etrafı çekirdek kabuklarıyla kirleten 74 kişiye toplam bin 800 ley ceza kesilmesine rağmen bu alışkanlığın önüne geçilemedi.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...