Diplomasi atağı

Diplomasi atağı

POLİTİKA Haberleri

Afrin'i özgürleştirmek için Zeytin Dalı Harekâtı’nı başlatarak cephede büyük başarılar elde eden Türkiye, aynı zamanda beş koldan diplomasi atağı yapıyor.

Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde, operasyonla ilgili bilgi verdi. Sinirlioğlu, "Harekâtla DEAŞ'ın sızmasına ve PKK/YPG saldırılarına karşı sınır güvenliğinin sağlanması, Afrin'deki teröristlerin etkisiz hâle getirilmesi ve sivillerin terör belasından kurtarılması amaçlanıyor" dedi. AK Parti milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Tuğrul Türkeş ve Suat Önal, MHP milletvekili Zühal Topçu ile Azerbaycan Heyeti üyesi Ganire Paşayeva, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde söz aldı. Kılıç, Türkiye'nin terör tehdidi altında bulunduğunu ve bu yüzden harekât başlattığını söyledi. Türkeş, "Yerlerinden edilmiş Suriyelilerin geri dönüşü için terörden arındırılmış bölgeler oluşturulmuştur. Görev bittikten sonra Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye’ye dönecektir" dedi. Paşayeva "Bu harekât Kuzey Suriye’ye istikrar ve barış getirecektir" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...