Roberto Carlos'tan iddialı açıklamalar

/ Kaynak: CHA
Roberto Carlos'tan iddialı açıklamalar

SPOR Haberleri  / CHA

Sivasspor'un yeni teknik direktörü Roberto Carlos, Sivas'a neden geldiğini anlatırken, iddialı açıklamalarda bulundu.

Sivasspor'un yeni teknik direktörü Roberto Carlos, Sivas'a neden geldiğini anlatırken, "Herkes düşünüyor ki Türkiye'nin 3 büyük kulübü var. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş. Ben bunu değiştirmek için geldim." dedi. nbsp;Çalıştığın şehrin çok büyük bir öneminin olmadığını, Sivas'ı tanımaya gelmediğini ve kendisinin bir işinin olduğunu söyleyen Roberto Carlos, "Ben sadece işimi yapıp başarılı olmak istiyorum. Bulunduğum şehirden ve takımdan gayet memnunum. Hayatımda her zaman yaptığım gibi burada da başarılı olmak için çalışacağım ve çabalayacağım. Buna da inancım tam. Bir de taraftarlarımıza bize her zaman destek olmalarını söyleyebilirim." diye konuştu. nbsp;Sivasspor'un yeni teknik direktörü Roberto Carlos, skyturk360'a özel açıklamalarda bulundu. Eski bir spor muhabiri ve ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın gündeme getirdiği Alex de Souza'nın jübilesi ve Fenerbahçe'den Alex'in ayrılışını da anlatan Roberto Carlos'un röportajının detayı şöyle:


Fenerbahçe'den ayrılmanla ilgili neler söylemek istersin?
Çok önemli güzel anılarım oldu Fenerbahçe'de. Çok güzel arkadaşlıklar edindim. Hep iyi şeyler hatırlıyorum ve zamanı geldi sona erdi.


Dünya yıldızları alındıklarında ve daha sonra yollandıklarında bu biraz kalp kırıcı olabiliyor. Bu neden Türkiye'de böyle oluyor?
Tabiki böyle oyuncular kulüpleriyle çok fazla özdeşleşiyor. Taraftarlar da bunları özdeşleştiriyor hatta. Ayrıldıklarını kabul edemiyorlar ama şu var ki iki taraf birbiriyle anlaşamadığı zaman ve mecburen bunun sonlanması gerekiyor. Dünyada da böyle oluyor bu. Evet bazen üzücü ve istenmeyen şekilde olabiliyor ama yapabilecek bir şey yok.


Peki Alex'in gitmesiyle ilgili neler söylemek istersin, doğru bir karar mı ?
Bilemiyorum. Muhtemelen aralarında bir problem olmuştur.


Fenerbahçe'de teknik direktör değişikliği oldu. Aykut Kocaman Fenerbahçe'den gitti yerine Ersun Yanal geldi. Bunu nasıl değerlendirirsin? Nasıl bir Fenerbahçe izleyeceğiz? Krasic ve Yobo'nun gitmesi bekleniyor Fenerbahçe'den. Teknik direktör gözüyle Fenerbahçe'yi yorumlar mısın?
İki senedir çok önemli şeylerle uğraşıyorlar. Haklarında bir çok şey söyleniyor. Umarım bunlar bir an önce çözüme kavuşur. Fenerbahçe benim için önemli bir yere sahip her zaman. Onların başarılı olmasını isterim çünkü orada hala arkadaşlarım var. Bu sene de başarılı olacaklarını tahmin ediyorum.


Dünyaca ünlü bir yıldızsın. Rijkaard da dünyaca ünlü bir yıldızdı ve Rijkaard teknik direktör olduğu zaman pek başarılı olamadı. Bununla ilgili neler söyleyeceksin?
Tabi ki bununla alakalı yorum yapanların fikirlerine saygım sonsuz ama bunu bizim değiştirmemiz gerekiyor. İyi çalışmayla aslında bunun birbiriyle alakası olmadığını her iki şekilde de ben olabileceğini düşünüyorum. İyi bir futbolcu iyi bir teknik direktör olabilir. Ben bunu göstermek için buradayım.


Sivasspor'a gelecek olursak hedefin nedir ve sana ayrılan bütçe nedir ? Hangi mevkiilere transfer yapmak istiyorsun? Ne gibi bilgi aldın, hangi oyuncuları gönderecek ve nasıl bir sistemle oynayacaksın ?
Güzel bir gelecek planımız var Sivasspor ile ilgili. Hedefimiz hep yukarlar olacak. Bunun yerine hangi oyuncu hangi mevkii demektense iki tane yeni transfer gerçekleştirdik. Muhtemelen iki oyuncu daha gelecek ki bu oyuncuların katılımıyla birlikte takımımız daha da güçlenecek ve yukarıyı hedefleyen bir takım oluşturmak istiyorum.


Bir kaç yenilgiden sonra taraftarlar tepki göstermeye başlıyor günümüzde. Bu tür tepkilere hazır mısın ve çabuk pes eder misin ?
Futbolun beşiği olan bir ülkeden geliyorum ve bu baskı futbolun içinde her zaman olur. Benim hayatımda da oldu. O yüzden buna alışığım diyebilirim. Her zaman kazanan biri oldum ve bunu da burada devam ettirmek istiyorum.


Neden Sivasspor ? Kim ikna etti, neden Sivasspor'da karar kıldın? Çünkü İstanbul'da yaşamıştın, Sivas'ta yaşamak zor olamayacak mı?
Ben buraya şehir tanımaya gelmedim, çalışmaya geldim. Herkes düşünüyor ki Türkiye'nin 3 büyük kulübü var. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş. Ben bunu değiştirmek için geldim. Buna inandığım için burdayım. Dolasıyla şehrin çok büyük bir önemi yok. Ben sadece işimi yapıp başarılı olmak istiyorum. Bulunduğum şehirden ve takımdan gayet memnunum. Hayatımda her zaman yaptığım gibi burada da başarılı olmak için çalışacağım ve çabalayacağım. Buna da inancım tam. Bir de taraftarlarımıza bize her zaman destek olmalarını söyleyebilirim.
SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...