Kızıl geyikleri hastalıktan nakil kan koruyor

Kızıl geyikleri hastalıktan nakil kan koruyor

YAŞAM Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatıyla Doğa Koruma ve Millî Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce üretme sahalarında çoğaltılan kızıl geyikler yer değişimi yapılarak kan tazelemesi ve böylece muhtemel genetik hastalıkların engellenmesi ve soy karışımı için Türkiye’nin belirli bölgelerine gönderiliyor.

Bu çerçevede Uludağ Üniversitesi ve DKMP Genel Müdürlüğü arasında 2004 yılında imzalanan protokole bağlı olarak Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde oluşturulan merkezde, 3 erkek 7 dişi ile başlanan kızıl geyik yetiştirme çalışmalarından sonuç alınmaya devam ediliyor. Bursa’daki bu merkezde yetiştirilen 5 kızıl geyik, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkına nakledildi. Eskişehir’de 27, Samsun’da 27, İstanbul’da 77 geyik ile üretim ve yetiştirme çalışmaları devam ediyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...