Dünyanın polisini Türkler yetiştiriyor

Dünyanın polisini Türkler yetiştiriyor

GÜNDEM Haberleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen "Uluslararası Polis-Güvenlik Eğitim İşbirliği Projesi" ile geçen yıl 19 ülkeden 877 asker ve polise eğitim verildi.

10'uncu yılını dolduran projeye, ilk olarak 2007-2008 döneminde pilot ülke olarak seçilen Arnavutluk ve Kırgızistan'ın polis gücüne eğitim verilmesiyle başlandı. Ardından devam eden süreçte Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Guatemala, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Maldivler, Meksika, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Sırbistan, Tunus, Türkmenistan, Ekvador, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Libya, Tanzanya, Somali, Tacikistan, Ukrayna, Fildişi Sahili, Gambiya, Bangladeş, Ürdün, Haiti, Mali, Nijerya, Etiyopya ve Zambiya'dan polisler katıldı. O günden bugüne kadar 419 kurs gerçekleştirildi, 7 bin 375 kursiyerin katılımı sağlandı. Proje çerçevesinde, suçla mücadelede ortak bilinç geliştirme ve iki ülke polis teşkilatlarının terminolojilerinde birlik sağlanması amacıyla hizmet içi ve uygulamalı eğitimler verildi. Yabancı polis memurları temel atış eğitimi, toplum destekli polislik, terörle mücadele, önemli kişileri koruma, dalgıç eğitimi, istihbarat gibi birçok konuda tecrübe sahibi oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...