SBS tercihi öncesi önemli uyarı

/ Kaynak: İHA
SBS tercihi öncesi önemli uyarı

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Ortaöğretim öğrencilerini yakından ilgilendiren SBS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yoğun bir lise tercihi telaşı başladı.

Ortaöğretim öğrencilerini yakından ilgilendiren SBS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yoğun bir lise tercihi telaşı başladı. Veliler çocuklarının en iyi eğitimi alabilecekleri okulları araştırırlarken İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç velilere önemli tavsiyelerde bulundu. "Lise seçimi öncesi veliler mutlaka tercih yapacakları okulları ziyaret ederek bilgi almalılar" diyen Koç, ezbere tercih yapılmaması gerektiğine işaret etti. Bu bağlamda velilerden İhlas Koleji'nin kampüslerine gelmelerini özellikle tavsiye eden Koç, "Kampüslerimizi ve okullarımızı gezerek inceleyen aileler inanıyorum ki liselerimizden en az birini kendi hedeflerine uygun bulacaklardır" ifadelerini kullandı. Sadece akademik başarı açısından değil bir çok açıdan İhlas Koleji liselerinin tercih sebebi olduğunun altını çizen Koç, "Akademik başarıları, sosyal ve sportif başarıları, yabancı dildeki eğitim modeli, tablette eğitim sistemi ile İhlas Koleji eğitim - öğretim hizmetlerinde öncü rol üstlenmektedir" dedi. nbsp;Lise eğitiminin çocuğun akademik geleceği için önemli bir viraj olduğunun altını çizen Koç, yapılacak lise tercihinin bu açıdan arzulanan hedeflere direk olarak etki edeceğini söyledi.
nbsp;LYS sonuçlarına göre birçok öğrencisiyle ilk yüzde ve binde yer alan İhlas Koleji, bütün mezunlarını bir yüksek öğrenim kurumuna yerleştirmek için rehberlik hizmetlerine başladı. İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, sınavda başarılı olan İhlas Koleji öğrencilerini tebrik etti. Bu saatten itibaren önlerinde önemli bir tercih süreci olduğuna dikkat çeken Koç, üniversite tercihlerinin uzman rehber öğretmenlere danışılarak yapılması gerektiğini vurguladı. Tercih dönemi boyunca okullarında rehber öğretmenleriyle bu hizmeti verdiklerini belirten Koç, "Öğrencilerimiz sınav sonuçları ellerine geçtiği andan itibaren kendilerini okullarımızda bekleyen uzman ekiplerimize de danışarak gelecekleri açısından önemli kararlar alacaklar" dedi.
nbsp;Geçtiğimiz yıllarda İhlas Koleji'nin üniversiteye yerleştirme konusunda yüksek bir oran yakaladığını belirten Koç, "Bu yılda hedefimiz bütün öğrencilerimizi bir yükseköğretim kurumuna yerleştirmektir. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda çok az öğrencimiz ya kendi isteğiyle tercih yapmayarak ya da kişisel olarak yanlış tercihler yüzünden üniversite dışında kaldılar. Ben inanıyorum ki uzman rehberlik ekibimizle ortak çalışma yaparak mantıklı ve doğru tercihte bulunan tüm öğrencilerimiz bu yıl üniversitedeki yerlerini alacaklardır" dedi.


EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...