Şehit yakınları ve gaziler umreye gitti

Şehit yakınları ve gaziler umreye gitti

YAŞAM Haberleri

Şehit yakınları ve gazilerden oluşan kafile, hayırsever bir kurumun desteği ile umre ibadetini yerine getirmek için dün sabahın erken saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bir araya geldi.

İşlemlerini tamamlamalarının ardından havalimanında dua eden ve kelime-i şehadet getiren kafiledekiler, yakınlarıyla helalleştikten sonra İstanbul-Cidde seferini yapan uçakla kutsal topraklara hareket etti. Kafilede bulunanlara havalimanında çanta, zikirmatik ve dinî kitaplar hediye edildi. Şehit yakınları ve gaziler, 15 günlük umre ibadetleri süresince ülke, millet, ümmet, ordu ve şehitlere dua edeceklerini belirtti. Hayırsever iş adamı Yılmaz Babaoğlu, 4 yıldır şehit ailelerini ve gazileri her şey dâhil ücretsiz umreye götürdükleri belirtirken “Her şey Allah rızası için. Amacımız bir nebze de olsa onların acılarına merhem olmak” dedi. Kafilenin en küçük ferdi 5,5 aylık Ahsen Nisa da annesinin kucağında kutsal topraklara gitti. Anne Burcu Erdoğan, umre ibadetini bebeğiyle birlikte gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadığını kaydetti.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...