Sömestirde araba müzesini gezelim

Sömestirde araba müzesini gezelim

T-Otomobil Haberleri

2002 yılında restore ederek Bursa’ya kazandırılan Türkiye’nin ilk ve tek Anadolu Arabaları Müzesi, sömestir tatilindeki öğrencileri ağırlıyor.

Geçtiğimiz 15 yıl içinde 700 bin sanat ve tarih severi ağırlayan müze, 2017 yılında da yaklaşık 64 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Müzede, Anadolu’da tarih boyunca ortaya çıkan araba kültürü ve arabacılık birikimi, Türkiye otomotiv sanayinin gelişimine entegre edilerek aktarılırken; Tofaş Sanat Galerisi’nde ise “Kantarın Topuzu: Teraziler, Ağırlıklar, Ölçü Aletleri” sergisi ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Bursa Umurbey Bilgi Parkı Kompleksi’nde yer Anadolu Arabaları Müzesi’nde ayrıca, 2 bin 600 yıl önce yapılan arabanın Bursalı ustaların elinden yeniden uyarlanmış hâli, tekerlekler, geleneksel araba atölyeleri, motorlu ve motorsuz araçlar sergileniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...