Greenpeace üyeleri nükleer santraline girdi

Greenpeace üyeleri nükleer santraline girdi

DÜNYA Haberleri

Fransa'da yer alan Tricastin Nükleer Santraline girerek projeksiyon ile duvara hazırladıkları pankartları yansıtan 17 Greenpeace üyesi tutuklandı.

Bugün sabah saatlerinde nükleer santraldeki duvarlara "Tricastin Nükleer Kaza, Afet Başkanı ve Fiyatı ödemeye hazır mısınız?" yazılı dövizler yansıtan protestocular güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Olay sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü polisin diğer eylemcileri de yakalamak için çalışmalar sürdürdüğünü ifade ederken eylemcilerin santralin hassas bölümlerine ulaşamadıklarını ifade etti. Fransa'da daha önce de 2011 yılında Greenpeace üyeleri Fukuşima'da yaşanan nükleer felaket sonrası Nogent-sur-Seine nükleer santraline girerek protesto gösterilerinde bulunmuşlardı. Fransa'da elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünün nükleer sayesinde sağlandığı için ülkede enerjiye büyük önem veriliyor. Fransa'da elektrik ihtiyacının yüzde 75'i nükleer güç sayesinde sağlanırken ülkede hali hazırda 19 nükleer santral bulunmakta ve 58 reaktör aktif olarak çalışmakta.
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...