Hindistan'da meydana gelen sel felaketinde 6 bin kayıp

/ Kaynak: AA
Hindistan'da meydana gelen sel felaketinde 6 bin kayıp

DÜNYA Haberleri  / AA

Kayıp 6 bine yakın kişinin öldüğüne neredeyse kesin gözüyle bakılıyor

Hindistan'ın kuzeyini geçen ay vuran sellerden sonra kaybolduğu bildirilen 6 bine yakın kişinin öldüğüne neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Sellerden en fazla etkilenen Uttarakhand eyaletinin Başbakanı Vijay Bahuguna, felakette 5 bin 748 kişinin kaybolduğunu ve ailelere tazminat ödeme işlemlerinin yarın başlayacağını bildirdi. Hükümet, erken gelen muson yağmurlarının yol açtığı seller ve toprak kaymalarında ölenlerin ailelerine 500 bin rupi (yaklaşık 16 bin TL) ödenmesi
sözünü vermişti. Birçok kutsal mekana ev sahipliği yaptığı için "Tanrılar Diyarı" olarak adlandırılan Uttarakhand'de felakette ailesini kaybeden çocuklara da aynı miktarda tazminat ödeneceği belirtildi. Sel felaketinde binden fazla kişinin öldüğü açıklanmıştı. Turizm döneminde meydana gelen şiddetli yağışlar, nehirlerin taşmasına, birçok ev ve binanın yıkılmasına, bazı kasabaların haritadan silinmesine, binden fazla köprünün yıkılmasına yol açmıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...